Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Luxus pro všechny? Sklárny Moser se spojily s předním designérem

Designér Jan Plecháč
Se svolením Jana Plecháče
Petra Jansová
pej

Sklárny Moser se spojily s designérem Janem Plecháčem. Držitel několika prestižních designérských ocenění, který se prosadil i v zahraniční konkurenci, se stal jejich kreativním ředitelem.

Reklama

Sklárny Moser, které navazují na více než stoletou tradici výroby českého křišťálu, sází - tak jako i ostatní české firmy jako TON či Lastvit - na spojení se jménem světově uznávané designérské špičky. Slibují si od toho posílení brandu. 

Jan Plecháč, který designerskou kariéru započal v roce 2011 na přehlídce mladých talentů Salone Satellite v Miláně, navrhuje sériové produkty pro světové značky jako Cappellini, Menu, La Chance, Lasvit nebo sběratelské kusy na pomezí designu a umění pro galerie Mint Shop nebo Rossana Orlandi.

Podnikatel, ilustrační foto

Boj o lidi a zdražování tíží jinak optimisticky naladěné šéfy českých firem, ukázal průzkum

Ředitelé českých firem předpokládají, že se jejich podnikům bude letos dařit lépe než loni. Na 79 procent z nich očekává růst výnosů vlastních společností. V kontextu posledních let je to vysoké číslo. V loňském krizovém roce to bylo 71 procent šéfů a v předcovidovém roce 2019 v růst vlastních firem věřilo „jen“ 75 procent CEOs, ukázal průzkum PwC.

Přečíst článek

„Věříme, že Jan Plecháč dokáže s citem vybrat to nejlepší z dědictví Moseru a navázat na to svými moderními designy. Bude u toho samozřejmě spolupracovat i s českými a zahraničními výtvarníky,“ přibližuje Martina Jirásková, marketingová ředitelka Moser.

Moser tvrdě zasáhla pandemie

Karlovarská firma je ukázkou českého řemesla, je členem společenství Comité Colbert, které si klade za cíl udržet a rozvíjet tradiční rukodělnou výrobu luxusních výrobků. 

„Je to pro mě velká výzva. Vážím si řemesla a tradic, které pro mě symbolizuje. Obdivuji zručnost a soustředěnost našich sklářů. Zároveň si uvědomuji, že se doba mění a že by se tento vývoj měl odrážet i v dílech sklárny. A právě na mně je najít její novou cestu,” říká o své nové roli Jan Plecháč.

Míšeňský porcelán

Desítky tisíc eur za talíř? Investice do Míšně mohou pomoci s inflací

Díky dálnici D8 jste tam za chvíli. Návštěva muzea a fabriky míšeňského porcelánu je skvělý tip na výlet. A možná i dobrou investiční příležitostí.

Přečíst článek

Sklárnu výrazně zasáhla pandemie. Ubyly jí zakázky ze zahraničí a kvůli uzavření obchodů se propadl také odbyt na českém trhu. Firma musela dokonce dočasně zastavit výrobu. 

Podle poslední účetní uzávěrky z roku 2020 jí klesl obrat z 293,8 milionu v roce 2019 na 168,2 milionu korun. Firma tak skončila ve ztrátě přes 125 milionů korun.

Šampaňské Cristal Medallion

Zlaté šampaňské? I tak může vypadat investiční aktivum

Láhev zlatého šampaňského za 274 tisíc korun? Domů by si to asi koupil málokdo, takže zbývají institucionální investoři.

Přečíst článek

Ekologické tenisky od značky Valentino

Zelený luxus. Ikonické módní značky se vrhly na ekologickou výrobu tenisek

Módní značky Chloé, Prada nebo Valentino debutují na trhu s ekologicky šetrnými teniskami. Boty, které se dají pořídit od 10 tisíc korun, se šijí z biomateriálů v provedení odpovídajících kvalitě haute couture, upozorňuje prestižní americky magazín Wall Paper Magazin.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Designové pokoje v hotelu Andaz Prague.

Nejkrásnější hotelové pokoje jsou letos podle prestižní světové soutěže v Praze

Přečíst článek
Takto bude vypadat lanovka na Petřín.

Lanovku na Petřín navrhne česká designérka Marešová, autorka ikonické tramvaje T3 Coupé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme