Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Litovelská sýrárna Brazzale Moravia loni utržila rekordních 2,7 miliardy. Zisk klesl

Brazzale Moravia, sýrárna z Litovle, měla loni rekordní tržby.
Brazzale Moravia
 ČTK

Společnost Brazzale Moravia z Litovle na Olomoucku, přední světový výrobce tvrdého sýra typu parmazán, loni zvýšila tržby o 75 milionů korun na rekordních 2,716 miliardy. Zisk sýrárny ale meziročně klesl o 14 procent na 69,2 milionu, uvádí výroční zpráva firmy.

Reklama

Většina produkce parmazánu Gran Moravia míří z Litovle do zahraničí, především do Itálie. Na zahraničních trzích loni firma utržila 2,108 miliardy korun a v Česku 607 milionů korun. Zatímco export vzrostl o bezmála 100 milionů korun, tak prodej na tuzemském trhu se meziročně snížil asi o 20 milionů korun. Brazzale Moravia má přibližně třetinový podíl na celkovém vývozu sýrů z ČR.

Společnost se v posledních letech snaží proniknout také na asijské trhy a postupně upevňuje pozici v Česku, kde provozuje síť 23 vlastních prodejen La Formaggeria Gran Moravia. Loni v nich utržila přes 233 milionů korun, o rok dříve 239 milionů korun.

Litovelská společnost loni zaměstnávala v průměru 378 lidí. Brazzale letos otevřela ve svém italském sídle v Zanè vlastní vědecko-výzkumné centrum. Ve spolupráci s Milánskou univerzitou se chce zabývat inovacemi potravin a výrobních procesů, interním školením a poskytováním výživových informací spotřebitelům.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zemědělci čelí kolapsu cen. Potraviny zlevňují nejvíc od roku 2009, půjdou ještě dolů

Zemědělci čelí kolapsu cen. Potraviny zlevňují nejvíc od roku 2009, půjdou ještě dolů

Přečíst článek
Vejce, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Inflace klesá více, než se čekalo. Padá cena vajec nebo mléka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme