Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárkova Allwyn jedná o převzetí britských operací firmy Camelot

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, která nedávno v Británii získala desetiletou licenci na provoz prestižní Národní loterie, jedná o koupi britských operací společnosti Camelot. Ta vlastní licenci na provoz loterie v současnosti. Oznámily to společnosti v dnešním prohlášení. Server Sky News s odvoláním na informované zdroje napsal, že dohoda by mohla být uzavřena v nadcházejících týdnech a hodnota transakce by měla činit 100 milionů liber (2,9 miliardy korun).

Reklama

„Allwyn vede pokročilé rozhovory s Ontario Teachers' Pension Plan, jejichž výsledkem může být koupě britských operací Camelotu,“ uvedly společnosti v prohlášení. Kanadský penzijní fond Ontario Teachers' Pension Plan je majitelem firmy Camelot.

Británie v březnu označila firmu Allwyn za preferovaného uchazeče o provozování Národní loterie. Její provoz převezme od firmy Camelot, která licenci držela od založení loterie v roce 1994. Definitivně licenci získala v září. Platnost licence je na deset let od února 2024.

Sky News upozornil, že dohoda by způsobila, že Allwyn by ovládl společnost, kterou v únoru 2024 nahradí jako provozovatel Národní loterie. Otevřela by se tak cesta k odstranění poslední právní námitky k udělení licence, kterou Camelot podal vůči regulačnímu orgánu. Allwyn by také získal přístup k výdělkům Camelotu v Británii zhruba rok předtím, než Camelot ztratí licenci. Jeden ze zdrojů uvedl, že dohoda by zaručila plnou spolupráci firem v období předcházejícím převodu licence.

Karel Komárek, KKCG

Komárkova Allwyn stopla vstup na burzu v New Yorku. Fúze s americkou firmou padla

Loterijní společnost Allwyn ze skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka zastavila svůj vstup na burzu v New Yorku. Firma to zdůvodnila zvýšenou volatilitou na trhu, uvedla agentura Reuters. Společnost měla vstoupit na newyorskou burzu skrze fúzi s americkou společností Cohn Robbins Holdings (CRHC). Firmy se ale dohodly, že transakci neuskuteční.

Přečíst článek

Britská Národní loterie patří k největším na světě. Od jejího vzniku v roce 1994 hráči dohromady získali více než 46 miliard liber na 670 tisíc dobročinných účelů po celé Británii.

Allwyn provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Dříve se jmenovala Sazka Entertainment.

Komárek patří k nejbohatším českým podnikatelům. Jeho firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme