Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jste tu noví? Tak zaplaťte. Musk chce zpoplatnit přidávání příspěvků na síti X

Elon Musk
Profimedia
 ČTK

Elon Musk chce přimět nové uživatele, aby za příspěvky na sociální síť X platili. Podle něj je to jediný způsob jak omezit aktivity automatizovaných účtů, které nespravují lidé, ale algoritmy.

Reklama

Miliardář a šéf automobilky Tesla to napsal na X v pondělí. Zdůraznil, že vybíraná částka bude zanedbatelná, ale výši obnosu nesdělil. Po třech měsících bude nový uživatel podle majitele sociální sítě, která se dřív jmenovala twitter, moct zveřejňovat příspěvky už zadarmo.

Musk ještě před převzetím společnosti Twitter v říjnu 2022 opakovaně upozorňoval na to, že na stejnojmenné sociální síti je příliš mnoho automatizovaných profilů botů. Dokonce se za pomoci tohoto argumentu snažil vycouvat z dohody o převzetí Twitteru, za který nabídl 44 miliard dolarů (přes bilion korun). Vyhlídka, že by mohl být k odkoupení Twitteru donucen soudně, ho však nakonec přesvědčila, aby převzetí dokončil. Následně Musk opakovaně slíbil, že problém s boty a spamem dostane pod kontrolu.

Musk hasí průšvih v Tesle. Vyhazov dostane desetina lidí

Americký výrobce elektromobilů Tesla hodlá zredukovat svou globální pracovní sílu o více než deset procent, což znamená zrušení minimálně 14 tisíc pracovních míst. Uvedl to server Electrek s odvoláním na interní e-mailovou zprávu, kterou v automobilce Tesla rozeslal její šéf Elon Musk.

Přečíst článek

Společnost X testuje poplatek jako opatření proti chatbotům od podzimu, uvedla agentura DPA. Na Novém Zélandu a Filipínách mohli noví uživatelé služby zpočátku publikovat příspěvky a citovat nebo sdílet příspěvky ostatních až po zaplacení jednoho amerického dolaru (asi 24 korun) ročně. Zdarma mohli X používat pouze pasivně, tedy číst příspěvky, sledovat videa a sledovat ostatní uživatele.

Pozorovatelé si ale nedokážou představit žádnou aktivitu botů, kterou by bylo možné zastavit za poplatek jeden dolar ročně. „Spammeři budou používat ukradené kreditní karty - a náklady na vratky budou vyšší než příjmy z předplatného,“ uvedl na konkurenční síti Threads odborník na bezpečnost umělých technologií Marcus Hutchins.

Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT

Vlivná investorka Cathie Woodová se zapojuje do boomu ChatGPT. Koupila podíl v OpenAI

Investiční fond Ark Investment Management vlivné investorky Cathie Woodové koupil podíl v miláčkovi ze Silicon Valley, společnosti OpenAI. Woodová vsadila na to, že vznikající odvětví umělé inteligence přetvoří technologické prostředí.

Přečíst článek

Od Muskova převzetí Twitteru a přejmenování na X se služba potýká s klesajícími tržbami. Nový šéf společnosti několikrát uvedl, že se příjmy z reklamy, což byl téměř jediný zdroj příjmů Twitteru, snížily zhruba o polovinu.

Řada společností se obávala negativního prostředí pro své značky na Muskově platformě a reklamy na X omezila nebo se jich úplně vzdala. Musk se proto snaží více zaměřit na předplatné. Již omezil, kolik příspěvků denně mohou uživatelé vidět, aniž by platili poplatek.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme