Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hudební vydavatelství Universal Music přerušilo spolupráci s kapelou Rammstein

Hudební vydavatelství Universal přerušilo spolupráci s kapelou Rammstein
profimedia
 ČTK

Hudební vydavatelství Universal Music Entertainment přerušilo spolupráci s německou kapelou Rammstein, jejíž zpěvák Till Lindemann čelí obviněním ze sexuálního násilí. Firma oznámila, že nebude dělat reklamu na alba metalové skupiny.

Reklama

„Obvinění vůči Tillu Lindemannovi nás šokovala a máme největší respekt vůči ženám, které se v tomto případu tak odvážně veřejně vyjádřily,” uvedla nahrávací společnost v prohlášení. „Jsme přesvědčeni, že plné vysvětlení obvinění, i ze strany úřadů, je bezpodmínečně žádoucí a musí být také v zájmu celé skupiny,” pokračovala firma. „Poté, co obvinění vešla ve známost, jsme až do odvolání přerušili marketingové a propagační aktivity týkající se nahrávek skupiny,” dodala.Universal Music Entertainment

Po zprávách o obviněních Lindemanna zahájilo berlínské státní zastupitelství vyšetřování zpěváka kvůli podezření ze sexuálních deliktů a distribuce drog. Založeno je na trestních oznámeních třetích osob, které se přímo neúčastnily vyšetřovaných událostí.

Hudební vydavatelství žaluji Twitter. Po koupi Muskem kašle na autorská práva, tvrdí

Hudební vydavatelství žalují Twitter. Po koupi Muskem kašle na autorská práva, tvrdí

Největším hudebním vydavatelstvím na světě v čele se Sony Music a Universal Music došla trpělivost. Zažalovaly společnost Twitter, která podle nich po koupi miliardářem Elonem Muskem přestala hlídat porušování autorských práv, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

 Večírky a drogy

V uplynulých týdnech německá média přinesla řadu svědectví mladých fanynek kapely Rammstein o nevhodném chování 60letého frontmana skupiny a jeho spolupracovníků. Podle těchto výpovědí dostaly mladé ženy pozvánky do zázemí koncertů či na večírky po koncertech. Tvrdí, že jim bylo naznačeno, že se očekává, že budou mít pohlavní styk s Lindemannem. Některé ženy také vyjádřily podezření, že dostaly drogy, aniž by o tom věděly. Minulý týden zpěvákovi právníci uvedli, že všechna tvrzení jsou falešná.

Češi loni nakoupili hudbu za 1,6 miliardy korun. Většinou za streamování

Češi loni nakoupili hudbu za 1,6 miliardy korun. Většinou za streamování, stoupl zájem o vinyly

Celkové příjmy hudebního průmyslu loni v Česku vzrostly meziročně o 13,7 procenta na 1,637 miliardy korun. Víc než polovinu z nich tvořily stejně jako předloni příjmy za digitální služby. Příjmy ze streamingu stouply o pětinu na 948 milionů korun, oznámila Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu (ČNS IFPI).

Přečíst článek

ilustrační foto

Globální trh s hudbou loni vzrostl téměř o pětinu, hlavně kvůli streamování

Globální trh s hudebními nahrávkami vzrostl v roce 2021 o 18,5 procenta, a to zejména díky růstu předplatného streamovacích služeb. Celkové tržby za rok 2021 tak dosáhly 25,9 miliardy dolarů (asi 579 miliard korun). Výsledky zveřejnila Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI), která celosvětově zastupuje nahrávací společnosti. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme