Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Havrlant vyplatí Křetínského a spol. z vydavatelství Euromedia

Knihkupectví Luxor
Luxor
 ČTK

Knihkupectví Luxor a s ním celé vydavatelství Euromedia Group ovládne investiční skupina Rockaway Capital.

Reklama

Rockaway Capital se dohodla na odkoupení padesátiprocentního podílu ve vydavatelství Euromedia Group, který držela společnost Czech Media Invest Daniela Křetínského, Patrika Tkáče a Romana Korbačky. Rockaway Capital se tak stává majoritním akcionářem Euromedia Group. Cenu transakce se obě strany rozhodly nekomentovat. Euromedia Group patří mezi největší firmy podnikající na knižním trhu v České republice, provozuje síť knihkupectví Luxor. 

Rockaway Capital do Euromedia Group vstoupila na začátku roku 2017. „Aktuální transakce, která podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, pak o čtyři roky později znamená, že se Rockaway Capital ve skupině Euromedia stává majoritním akcionářem, který ovládá 100 procent společnosti,” uvedl mluvčí Rockaway Capital Pavel Kalouš. „Pořád navíc platí to, proč jsme do společnosti vstupovali – díky digitalizaci v ní vidíme velký potenciál i do budoucna,” doplnil.

Daniel Křetínský

Tandem Křetínský a Tkáč zakládá nový holding pro společné investice

Spoluzakladatel skupiny J&T Patrik Tkáč vloží společné investice s podnikatelem Danielem Křetínským do nového holdingu J&T Capital Partners.

Přečíst článek

Euromedia Group vznikla v roce 1991. Vlastní nakladatelské značky Kalibr, Ikar, Odeon, Universum, YOLI, Esence, Pragma, Laser, Brána, Listen a Pikola. Společnost předloni vykázala obrat 1,65 miliardy korun. Vlastní také největší knižní velkoobchod v ČR, který zásobuje knihkupce, knihkupecké sítě, internetové obchody i hypermarkety produkcí většiny tuzemských nakladatelů.

„Pro mě je klíčové, že se z pohledu Euromedie nic nemění. Cítím ze strany akcionáře silný mandát a aktuální transakci chápu jako potvrzení nedávných změn v managementu,” uvedl ředitel Euromedia Group František Mala, který je na své pozici od začátku letošního roku.

Skupina Rockaway, kterou založil Jakub Havrlant, působí v 17 evropských zemích, firmy pod její správou zaměstnávají přes 5000 lidí a v roce 2019 dosáhly agregovaných tržeb přes 2,5 miliardy eur.

Pavel Maurer

Gastro novinář Maurer: Některé restaurace otvírají, jen když mají hosty

Covid zasadil české gastronomické scéně hluboké rány. Definitivně zavřela až třetina provozů od malých venkovských hospůdek až po špičkové restaurace. Za oběť pandemii padla také vyhlášená pražská restaurace Bellevue, která vévodila žebříčku nejlepších restaurací podle Maurerova výběru. A co radí sám Pavel Maurer podnikům, které složitou ekonomickou situaci přežily? „Nezdražovat neuváženě. Lidé jsou nyní šetrnější, více kontrolují ceny,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz gastro novinář a vydavatel průvodce po tuzemských restauracích.

Přečíst článek

Petr Fejk

Petr Fejk: Jsem hrdý a nepoddajný

Posledních deset let se Petr Fejk držel v ústraní. Ikonický šéf pražské zoologické zahrady, který byl miláčkem médií, upadl v nemilost po angažmá v Českých drahách. Z pozice ombudsmana ho smetly informace o obřím platu, milionové odstupné pak zabilo jeho dlouho budovaný obraz. Fejk se poté držel stranou a rozvíjel podnikatelské plány. Všechno se však změnilo. V exkluzivním rozhovoru pro newstream.cz vysvětluje, proč zmizel a proč se znovu objevuje.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme