Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Royal Mail - informace o tématu

Od Jindřicha VIII. ke Křetínskému. Jak vypadalo půltisíciletí Royal Mail, kterou chce český podnikatel koupit

Daniel Křetínský se chystá převzít Royal Mail, která má více než půl tisíciletí trvající historii. V jaké formě kultovní pošta je? A může Křetínskému v nákupu britského „rodinného stříbra“ někdo zabránit?

Přečíst článek
Český miliardář Daniel Křetínský

Danielem Křetínským ovládaná Royal Mail odvrátila hrozící stávku. Přidá všem zaměstnancům

Druhý nejbohatší Čech a 208. nejbohatší muž planety Daniel Křetínský si může oddychnout. Jím ovládaná britská pošta Royal Mail se dohodla s odbory na nových mzdových podmínkách pro zaměstnance, a odvrátila tak stávku.

Přečíst článek
Britská pošta poctila heavymetalovou kapelu Iron Maiden emisí známek

Křetínského britská Royal Mail vzdá známkami hold heavymetalové legendě

Britská královská pošta (Royal Mail) poctila heavymetalovou kapelu Iron Maiden emisí známek s fotografiemi z koncertů skupiny z let 1983 až 2018 a s jejím maskotem. Formace kolem zpěváka Bruce Dickinsona a baskytaristy Stevea Harrise tak patří do úzkého okruhu hudebních ikon, jimž se dostalo podobné pocty. Konkrétně šlo o Beatles, Queen, Rolling Stones, Davida Bowieho nebo Eltona Johna.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský může dál navyšovat podíl v Royal Mail. Britové mu bránit nebudou

Britská vláda už nebude zasahovat do plánu českého miliardáře Daniela Křetínského zvýšit podíl ve firmě International Distributions Services, která je mateřskou společností britské pošty Royal Mail, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Poštovní schránka britské Royal Mail (ilustrační foto)

Britská pošta bude propouštět. Nejvíce akcií drží Křetínský a Tkáč

Britská pošta Royal Mail plánuje do srpna příštího roku propustit až 6000 zaměstnanců. Zdůvodnila to pokračujícími stávkami a narůstající ztrátou, informovala mateřská společnost International Distributions Services. Pro poštu nyní pracuje zhruba 140 tisíc lidí, uvádí BBC. Největším akcionářem Royal Mail je společnost Vesa Equity Investment, která patří podnikatelům Danielu Křetínskému a Patriku Tkáčovi.

Přečíst článek
Nová série známek vydaných Royal Mail na památku zesnulé královny Alžběty II.

Pocta Česku. Na nových známkách s Alžbětou II. je i portrét z Pražského hradu

Britská královská pošta Royal Mail vydává čtyři pamětní známky s portréty nedávno zesnulé královny Alžběty II. v různých obdobích její vlády. Známky zachycují panovnici od prvního roku její vlády v roce 1952 až do 90. let 20. století v podobě portrétu nejdéle sloužící britské panovnice při návštěvě Pražského hradu, uvedl server BBC.

Přečíst článek
Poštovní schránka britské Royal Mail (ilustrační foto)

Británie si posvítí na plán miliardáře Křetínského ovládnout více než čtvrtinu Royal Mail

Británie využije nové pravomoci a prověří, zda je plán českého miliardáře Daniela Křetínského zvýšit podíl ve společnosti Royal Mail na více než 25 procent v národním zájmu. S odvoláním na oznámení poštovní společnosti o tom informovala agentura Reuters.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme