Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČSOB má nového generální ředitele. Stal se jím Aleš Blažek

Nový generální ředitel ČSOB Aleš Blažek
ČSOB
 nst
nst

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva skupiny ČSOB je Aleš Blažek. Do čela největší bankopojišťovací skupiny na českém trhu zamířil z KBC Bank Ireland. Aleš Blažek střídá Johna Hollowse, který odchází po téměř 26 letech kariéry u KBC do důchodu.

Reklama

„Jsem rád, že se z Irska vracím právě do ČSOB. Za sedm let předchozího působení jsem zde poznal hodně skvělých lidí, na které se opravdu těším. A je mi ctí, že na dalším směřování skupiny ČSOB budeme pracovat společně,“ říká Aleš Blažek.

Skupina ČSOB vloni hospodařila s čistým ziskem 16,2 miliardy korun. Zákazníkům skupina poskytla hypotéky za rekordních více než 100 miliard korun a firmám úvěry za dosud nejvyšších 95 miliard korun. Kvalita úvěrového portfolia klientů byla na nejvyšší úrovni od roku 2008.

ČSOB se řadí mezi největší tuzemské banky. Do její skupiny patří ČSOB, Hypoteční banka, ČSOB stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a v zemích střední a východní Evropy

Aleš Blažek zahájil profesní kariéru jako advokát v pražské kanceláři White & Case. Od roku 2000 do roku 2007 pracoval v Citigroup v Praze a Londýně v různých právních manažerských pozicích v korporátním a investičním bankovnictví. Poté nastoupil do GE Capital. Do ČSOB přišel v roce 2014. V dubnu 2019 se stal ředitelem pro data a strategii a podílel se na přípravě a revizi strategie skupiny ČSOB. V roce 2021 byl jmenován generálním ředitelem KBC Bank Ireland. 

Rohan City, stavba

Petr Dufek: Česká republika je opět evropskou jedničkou ve zdražování bytů

Růst cen bytů v České republice ve třetím čtvrtletí loňského roku zrychlil. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 zdejší byty v průměru podražily o víc než pětinu (22 procent). S takto vysokým nárůstem se Česko drží v čele celounijního žebříčku, píše v komentáři k aktuální statistice vývoje cen bytů v jednotlivých zemích Evropské unie Petr Dufek, analytik ČSOB.

Přečíst článek

ČSOB, pobočka

ČSOB vzrostl zisk téměř na dvojnásobek

ČSOB rozpouštěla opravné položky. Čistý zisk skupiny v prvním pololetí stoupl o 91 procent na 6,6 miliardy korun. Objem aktiv pod správou jí vzrostl o 13 procent na 268 miliard korun. Ostatní velké banky zaznamenaly rovněž nárůst zisku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme