Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ceny elektromobilů a aut se spalovacím motorem se do pár let srovnají, tvrdí průzkum

Ceny elektromobilů a aut se spalovacím motorem se do roku 2027 srovnají
ČTK
 ČTK

Ceny automobilů s čistě elektrickým pohonem se podle analytiků do roku 2027 dostanou na úroveň cen srovnatelných vozů se spalovacím motorem, uvedla to výzkumná společnost Gartner.

Reklama

Předpověděla rovněž, že celosvětový odbyt osobních automobilů s elektrickým pohonem se v letošním roce zvýší o zhruba 35 procent na téměř 15 milionů vozů. V příštím roce počítá s nárůstem o zhruba 19 procent na téměř 18 milionů vozů.

Prezentace automobilky BYD na veletrhu IAA v Mnichově

A je to tady. Mnichovský veletrh IAA ovládly čínské elektrovozy

V Mnichově odstartoval významný veletrh o inovacích v autoprůmyslu. Tradiční evropské značky se snaží představit vize pro nadcházející roky. Podle serveru CNBC však veletrh ovládly čínské značky, které představily reálné stroje, kterými chtějí dobýt evropské trhy. Vizi čínské tsunami, která zaplaví evropské trhy, však komplikuje Tesla Elona Muska.

Přečíst článek

Odhady odbytu zahrnují automobily s čistě elektrickým pohonem a plug-in hybridní vozy. Gartner předpokládá, že odbyt automobilů s čistě elektrickým pohonem se letos zvýší na 11 milionů z loňských devíti milionů. U plug-in hybridních vozů počítá s nárůstem na čtyři miliony ze tří milionů.

Společnost Gartner rovněž upozornila, že zákazníci ve Spojených státech, Kanadě a Japonsku preferují plug-in hybridní vozy před automobily s čistě elektrickým pohonem, zatímco v západní Evropě a Číně je tomu naopak.

Průzkum: Téměř polovina Pražanů se na silnicích ve městě necítí bezpečně

Praha propadla. Téměř polovina jejích obyvatel se necítí bezpečně na silnicích, ukázal průzkum

Asi 44 procent Pražanů se necítí bezpečně na silnicích ve městě. Ve srovnání s jinými evropskými městy dopadla Praha špatně, hůře jsou na tom ve vnímání dopravní bezpečnosti jen tři města z jihu Evropy.

Přečíst článek

Analytici společnosti Gartner předpověděli, že do roku 2027 se průměrná cena automobilů s čistě elektrickým pohonem dostane na úroveň vozů se spalovacím motorem s podobnou velikostí a konfigurací, což podle nich urychlí globální přechod k elektromobilům. Varovali však, že tento přechod by mohly brzdit nedostatečné kapacity ve výrobě a rozvodu elektřiny.

„Pokud státy nepřijmou opatření, jež by majitele elektromobilů motivovala k nabíjení mimo dobu nejvyšší spotřeby elektřiny, může přechod na elektromobily vytvářet další napětí ve výrobě i distribuci elektřiny,“ uvedl analytik Jonathan Davenport ze společnosti Gartner.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Čínská továrna automobilky Geely v provincii Če-ťiang na jihovýchodě Číny.

Lukáš Kovanda: Evropě hrozí záplava čínských elektroaut. Východisko však existuje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme