Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bývalé restaurace McDonald's v Kazachstánu se znovuotevírají, ale bez značky

Bývalé restaurace McDonald's v Kazachstánu se znovuotevírají, ale bez značky
Pixabay
 ČTK

V Kazachstánu se znovuotevírají bývalé restaurace rychlého občerstvení McDonald's, ale bez této značky a pod jinými názvy jako třeba Cheeseburger. Americká společnost tento trh před několika týdny opustila kvůli problémům se zásobováním. S odkazem na sdělení bývalého držitele licence to uvedla agentura Reuters. Firma už po ruské invazi na Ukrajinu přestala nakupovat v Rusku a měla problém dodávky odtud nahradit.

Reklama

Právě kvůli problémům se zásobováním ukončil držitel místní licence Food Solutions KZ s McDonald's tento měsíc vzájemnou dohodu. Společnost Food Solutions KZ ve svém sdělení uvedla, že zachová vysoké standardy kvality a služeb, které byly přijaty dříve. Brzy také představí svou novou značku.

McDonald's v Kazachstánu nemá náhradu za ruské maso. Z trhu se stáhne

McDonald's se zřejmě stáhne z kazachstánského trhu, nesehnal tam totiž spolehlivého dodavatele masa.

Přečíst článek

Společnost Food Solutions KZ neuvedla, zda nahradila některé složky kazašskými produkty, například hovězí paštiky. Její nový jídelní lístek ale obsahuje položky, jako jsou hovězí, kuřecí a rybí hamburgery a také kuřecí nugety, hranolky a zmrzlinu.

Společnost McDonald's uzavřela své restaurace v Rusku krátce poté, co Moskva loni v únoru vyslala na Ukrajinu desítky tisíc vojáků. V květnu americký podnik své aktivity v Rusku prodal provozovateli a držiteli provozní licence Alexandru Govorovi. Govor loni restaurace znovu otevřel pod značkou Vkusno i točka, v překladu Chutně a tečka.

Řetězec Vkusno a točka (Chutně a tečka), který v Rusku nahradil západní McDonald´s

Nový ruský „McDonald´s“ má problém: Nedostatek hranolek

S velkou slávou nahradil nový řetězec Vkusno & tochka (Vkusně a tečka) pobočky amerického McDonald´s, který se z Ruska stejně jako stovky dalších firem stáhnul kvůli Putinově invazi na Ukrajinu. Jenže jen pár týdnů po přejmenování provozoven a převzetí novým majitelem má síť občerstvení zásadní problém. Tím je nedostatek brambor pro výrobu základní položky menu, hranolek, neboť dosavadní zahraniční partneři McDonaldu je odmítají do Ruska dovážet, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

centrum Moskvy

Česko skrytě zásobuje sankcionované Rusko. Zboží tam dodává přes třetí země

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme