Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zisk - informace o tématu

Imos Brno loni dosáhl rekordního obratu, zisk stoupl téměř o polovinu

Imos Brno loni dosáhl rekordního obratu, zisk stoupl téměř o polovinu

Stavební společnost Imos Brno v hospodářském roce 2022, který končil letos v březnu, zvýšila svůj čistý obrat i zisk. Čistý obrat firmy se zvýšil o 33 procent na 9,2 miliardy korun, čistý zisk vzrostl o 44 procent na 274 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné na internetových stránkách firmy.

Přečíst článek

Modelky se bojí o práci. Umělá inteligence boří desítky let zavedená pravidla v módním průmyslu

Přečíst článek
Marek Výborný, ministr zemědělství, Martin Kuba, hejtman, Petr Fiala, premiér, politik, Země živitelka 2023, mezinárodní agrosalon

Fiala zuří. Potravináři měli rekordní zisky. Přitom žádali pomoc

V Česku klesají ceny másla, cukru i mléka, zlevnit ale musí i další potraviny, řekl premiér Petr Fiala (ODS). Firmy mají velké zisky, lidé to ale musí pocítit na poklesu cen, řekl premiér. Podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) nesmí být marže nepřiměřené. Vláda bude apelovat na řetězce, aby nabízely víc českých potravin. Firmy z koncernu Agrofert mají za loňský rok nepřiměřeně vysoké zisky, předseda hnutí ANO Andrej Babiš by podle Fialy mohl jedním rozhodnutím ceny potravin snížit. Babiš dříve Agrofert vlastnil, pak ho převedl do svěřenských fondů. Agrofert podle mluvčího Pavla Heřmanského ale nemá takovou tržní sílu, aby ovlivnil koncové ceny na maloobchodním trhu, neurčuje ceny v obchodech.

Přečíst článek
Stopou Slánského Oriona 2022, výstava historických vozidel

Od traktoru po obrněný vůz. Pamatujete si všechny modely brněnského Zetoru?

Brněnskému Zetoru se v posledních měsících nedaří. Vloni upadl do ohromné ztráty přesahující 100 milionů korun. A to navzdory tomu, že česká pole brázdí doslova tisíce strojů z legendární fabriky. Pamatujete si všechny modely? Podívejte se na ně a zavzpomínejte, čím jste se vždycky tak trochu chtěli projet.

Přečíst článek
Vesmírná firma SpaceX v prvním čtvrtletí vykázala zisk

Muskova SpaceX je po letech opět v zisku. I přes obří investice do rakety Starship

Vesmírné společnosti SpaceX miliardáře Elona Muska se v prvním čtvrtletí díky prudce rostoucím tržbám podařilo po dvou ročních ztrátách dosáhnout mírného zisku. Celkový zisk podle předběžných údajů činil 55 milionů dolarů (1,2 miliardy korun) při tržbách 1,5 miliardy dolarů, uvedl list The Wall Street Journal s odvoláním na dokumenty firmy, do kterých měl možnost nahlédnout.

Přečíst článek
Počítače Lenovo (ilustrační foto)

Osobní počítače netáhnou. Čistý zisk společnosti Lenovo se propadl o 66 procent

Čistý zisk čínské společnosti Lenovo Group, která je největším výrobcem osobních počítačů na světě, se v prvním finančním čtvrtletí meziročně propadl o 66 procent na 177 milionů dolarů (zhruba čtyři miliardy korun). Tržby se ve čtvrtletí, které skončilo 30. června, snížily o 24 procent na 12,9 miliardy dolarů.

Přečíst článek
Přerovské Meoptě loni vzrostl zisk o třetinu

Přerovská společnost Meopta hlásí rekordní zisky i tržby, pomohla i zvýšená poptávka po polovodičích

Společnost Meopta-optika, která v Přerově vyrábí optické produkty pro průmyslové, vojenské a spotřební použití, v roce 2022 zvýšila čistý zisk o třetinu na rekordních 1,078 miliardy korun z 806,4 milionu v roce 2021.

Přečíst článek
Miliardář a zakladatel skupiny Creditas Pavel Hubáček

Výjimka mezi bankami. Creditas hlásí prudký nárůst zisku

Banka Creditas vytvořila v prvním pololetí 2023 čistý zisk 492 milionů korun, což je meziroční nárůst o 170 procent. Aktiva banky vzrostla o 51 procent na 119,4 miliardy korun. Banka aktuálně obsluhuje 196 tisíc klientů, uvedla Creditas. Velkým bankám zisky letos většinou klesaly.

Přečíst článek
Sídlo společnosti Alibaba v Šanghaji.

Firma Alibaba si z čínské ekonomiky příklad nevzala. Internetový prodejce meziročně zvýšil zisk o 51 procent

Čínský internetový prodejce Alibaba Group Holding v prvním finančním čtvrtletí zvýšil zisk meziročně o 51 procent na 34,33 miliardy jüanů, zhruba 105 miliard korun. Tržby ve čtvrtletí, které skončilo 30. června, se pak zvýšily o 14 procent na 234,16 miliardy jüanů.

Přečíst článek
ČSOB

Čistý zisk skupiny ČSOB klesl na 9,5 miliardy korun

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, v prvním pololetí klesl o šest procent na 9,5 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou stoupl o 19 procent na 341 miliard korun. Zisky vesměs klesaly i ostatním velkým bankám.

Přečíst článek
T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů

T-Mobilu klesl pololetní zisk. Jeho Magenta TV má čtvrt milionu uživatelů

Operátorovi T-Mobile klesl v letošním prvním pololetí provozní zisk o 6,2 procenta na 5,8 miliardy korun. Tržby naopak stouply o 5,7 procenta na 15,4 miliardy korun, oznámila firma, která je podle počtu klientů největší firmou na trhu v Česku.

Přečíst článek
ČSOB

Belgická skupina KBC, majitel ČSOB, zvýšila meziročně zisk. Dařilo se jí i v Česku

Belgická finanční skupina KBC zvýšila ve druhém čtvrtletí v meziročním srovnání čistý zisk na 966 milionů eur (23,4 miliardy korun) z 887 milionů eur před rokem. Přispěl k tomu zejména růst čistých úrokových příjmů. V České republice zisk vzrostl na 276 milionů z 244 milionů eur ve stejném období loni, uvedla KBC, která je mimo jiné vlastníkem ČSOB.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ve volbách 🗳 do regionálního parlamentu v Katalánsku po sečtení většiny hlasů zvítězili socialisté blízcí vládě v Madridu, separatisté skončili druzí. Žádná strana však nemá většinu potřebnou k sestavení jednobarevné vlády. Strana katalánských socialistů (PSC), kterou vede někdejší španělský ministr zdravotnictví Salvador Illa a která je sesterskou stranou socialistů španělského premiéra Pedra Sáncheze, podle dílčích výsledků získala ve 135 členném parlamentu 42 křesel.
Ruský prezident Vladimir Putin navrhl výměnu ministra obrany, Sergeje Šojgua by měl nahradit dosavadní první místopředseda vlády Andrej Bělousov. Šojgu byl dosud Putinovým blízkým spolupracovníkem, a to i v posledních více než dvou letech, kdy Rusko vede válku proti Ukrajině. Podle agentury TASS to oznámila Rada federace, což je horní komora ruského parlamentu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme