Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

UniCredit Bank - informace o tématu

nákup

UniCredit: S inflací vám může pomoci i banka

Inflace trápí Čechy už několik měsíců. Dramaticky navýšila ceny potravin i energií, především ale snižuje hodnotu peněz, které lidé drží na účtech. V nekončícím boji proti inflaci může pomoct i banka – UniCredit Bank pro své zákazníky nabízí řadu služeb, díky kterým mohou ochránit své peníze.

Přečíst článek
Jan Jašek

Udržitelný přístup je konkurenční výhodou

Principy udržitelnosti jsou součástí firemní kultury. Definovat je a dodržovat představuje pro firmy nesporně výzvu. Naopak, jejich nedodržování může mít negativní dopady, a to nejen na reputaci či financování, ale i na vztahy se zákazníky a dodavateli.  

Přečíst článek
Pavel Sobíšek, hlavní ekonom UniCredit Bank

Ekonom Sobíšek: České rodiny v zimě neumrznou. Ale recesí si projdeme, o tom není pochyb

Fakt, že ČNB nezvýšila sazby, je podle Pavla Sobíška, hlavního ekonoma Unicredit Bank, v pořádku. Sazby jsou již tak dost vysoké, je dobré si nechat čas a zhodnotit, jak se výše sazeb promítne do ekonomiky, míní Sobíšek. Není podle něj vyloučené, že k nějakému zvýšení sazeb na podzim ještě dojde. Česká ekonomika se podle něj recesi přesto asi nevyhne. Je prý otázkou, jak bude hluboká, a jak dlouhá.

Přečíst článek
UniCredit banka

UniCredit Bank má za sebou úspěšný půlrok. Vydělala 4,2 miliardy korun

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala za první pololetí letošního roku čistý zisk 4,2 miliardy korun (171 milionů eur), což je meziroční nárůst o 45 procent. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila mateřská společnost banky. Ostatní banky v Česku výsledky zatím nezveřejnily.

Přečíst článek
UniCredit banka

UniCredit Bank zvyšuje úrokovou sazbu pro nové klienty na 5,5 procenta

Noví klienti UniCredit Bank dostanou od července úrokovou sazbu 5,5 procenta k účtům Start, Open i Top. Limit na úročení se zvyšuje na jeden milion korun. Všechny účty mají od července jako součást balíčku jeden korunový účet na běžné finanční operace a druhý účet v korunách na spoření.

Přečíst článek
Všeobecná zdravotní pojišťovna v Praze

Pavel Sobíšek: Valorizace pojistného je pro zdravotnictví spíš záplatou než stabilizátorem

Měsíc uplynul od společného prohlášení ministerstev financí a zdravotnictví, která oznámila shodu nad valorizací pojistného za státní pojištěnce. „Makroekonomovo srdce tehdy zaplesalo. Šlo by o první normu současné vládní koalice, kterou se snaží splnit něco smysluplného ze svého programu,“ píše v komentáři pro Newstream Pavel Sobíšek, hlavní ekonom UniCredit Bank. A zachrání návrh české zdravotnictví? Spíš ne, míní Sobíšek.

Přečíst článek
Dubrovník, Jaderské moře

Do Chorvatska s kreditkou nebo obyčejnou kartou? Zde je finanční desatero cestovatele

Doba letních dovolených je tu a po dlouhé pandemii plánují statisíce Čechů vyrazit do zahraničí. Rady, jak mít finance v suchu a připravit se na dovolenou, sestavila UniCredit Bank. Nejlepší přípravou na klidný odpočinek je vyřízení potřebných záležitostí ještě doma. 

Přečíst článek
Marco Iannaccone, náměstek generálního ředitele a člen představenstva UniCredit Bank

Marco Iannaccone z UniCredit Bank: Druhá půlka roku bude těžší. Chystáme se na to

Firmy i banky mají za sebou dekádu růstu. Proto jsou silné a odolné a krátkodobé problémy dokážou přežít, říká Marco Iannaccone, místopředseda představenstva a náměstek UniCredit Bank. Banka i klienti se podle něj připravují na to, že v druhé půlce roku vlivem geopolitických problémů ekonomika zpomalí.  

Přečíst článek
Česká spořitelna

Vyšší sazby ČNB přihrály bankám miliardové zisky. Čtveřice největších vydělala za čtvrtletí 15 miliard

Čtveřice největších bank v Česku v letošním 1. čtvrtletí vydělala 15 miliard korun, což je proti stejnému období loni nárůst o sedm miliard korun. Vyplývá to z výsledků bank. Hlavním faktorem nárůstu jsou vyšší výnosy úložek u České národní banky a nižší náklady na riziko.

Přečíst článek
vysoké účty

Co dělat, když nemám na splátku hypotéky?

Turbulentní vývoj na hypotečním trhu hraje v neprospěch dlužníků. Splátky hypoték mohou měsíčně poskočit i o desetitisíce a řadu domácností tak dostat do problémů se splácením úvěru na bydlení. UniCredit Bank připravila stručný manuál, jak takové situaci předejít a když už nastane, co je třeba udělat.

Přečíst článek
UniCredit banka

Skvělou sezonu českých bank potvrzuje i UniCredit. Vydělal dvojnásobně víc než loni

Bance, která má v Česku a na Slovensku 850 tisíc klientů, rostou vklady i úvěry.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vstoupila na slovinský trh, kde koupila tři maloobchodní parky za 6️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Jde o více než 15 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy ve městech Slovenj Gradec, Prevalje a Ravne v severní části Slovinska. Rakouská Raiffeisen banka na akvizici skupině půjčila 60 procent částky. 
Kurz japonského 💴 jenu se dnes propadá na několikaletá minima vůči americkému dolaru a euru. Investoři čekají na zasedání japonské centrální banky na konci týdne a podle agentury Reuters vyhodnocují, nakolik pravděpodobná je její intervence na podporu jenu.
Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme