Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

platební neschopnost - informace o tématu

Správce Liberty Ostrava navrhl soudu, aby zrušil moratorium

Správce Liberty Ostrava navrhl soudu, aby zrušil moratorium. Firma má být v platební neschopnosti

Restrukturalizační správce podniku Liberty Ostrava navrhl soudu, aby zrušil všeobecné moratorium, které huť chrání před věřiteli. Firma je podle něho v platební neschopnosti. Napsal to server Seznam Zprávy s odvoláním na zprávu restrukturalizačního správce, kterou má k dispozici. Soud o tom bude podle serveru s vyloučením veřejnosti jednat 28. února.

Přečíst článek

Inflace a zadlužení jako tikající bomba. Argentině hrozí platební neschopnost i politické změny

Přečíst článek
Joe Biden, americký prezident

Lukáš Kovanda: Bankrot USA může nastat už 15. června

Ratingová agentura Moody’s, jedna ze tří světově nejvýznamnějších, si připravuje půdu pro věru historickou událost – zhoršení ratingu dluhu Spojených států. Státní kase Spojených států totiž v důsledku politického klinče v Kongresu – neochoty zákonodárců se dohodnout na navýšení dluhového stropu – povážlivě docházejí peníze. Ministryně financí USA Janet Yellenová varuje, že Spojené státy nemusí být schopny hradit všechny své závazky už příští týden ve čtvrtek, tedy 1. června.

Přečíst článek
Nejistota v USA poslala evropské akcie na dvouměsíční dno

Nejistota v USA poslala evropské akcie na dvouměsíční dno

Evropské akcie zažily nejhorší den za dva měsíce, k jejich poklesu přispěla nejistota ohledně rozhovorů o zvýšení dluhového stropu Spojených států. Uvedla to agentura Reuters.

Přečíst článek
Platební neschopnost USA postihne celý svět. A na řešení zbývá pouhý týden

Platební neschopnost USA postihne celý svět. A na řešení zbývá pouhý týden

Ani osobní schůzka amerického prezidenta Joea Bidena se šéfem Sněmovny reprezentantů Kevinem McCarthym v pondělí v noci zatím nepřinesla dohodu o navýšení dluhového stropu Spojených států, která by odvrátila hrozící platební neschopnost federální vlády. Po jednání v Bílém domě to podle agentur AP a Reuters uvedl McCarthy. Nenavýší-li Kongres limit pro zadlužení USA, mohla by platební neschopnost nastat už 1. června. A důsledky by pocítil celý svět, uvedla agentura AP.

Přečíst článek
Bělorusko, ilustrační foto

Lukašenkův pakt s Putinem dovedl Bělorusko do bankrotu

Bělorusko ani v ochranné lhůtě neuhradilo část závazků vůči zahraničním věřitelům. Mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service proto považuje Bělorusko za zemi v platební neschopnosti. Přidala se tím ke konkurenční agentuře Fitch Ratings, která toto hodnocení vydala už dříve.

Přečíst článek
superjachta

Lukáš Kovanda: Část věřitelů Ruska se chce „zahojit“ ze zmrazeného majetku oligarchů

Světově významná ratingová agentura Moody’s v noci na dnešek středoevropského času oficiálně potvrdila, že Rusko se ocitlo v platební neschopnosti – tedy v bankrotu – vůči svým zahraničním věřitelům.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin (na snímku z 5. května 2022)

Potvrzeno. Rusko je podle Moody's v platební neschopnosti

Rusko je v platební neschopnosti, potvrdila to mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service, která je jednou z autorit, která může takové prohlášení učinit. Věřitelé podle ní nedostali na účet platbu úroků.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme