Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Messiho dresy jdou do aukce. Mohly by se prodat až za 10 milionů dolarů

dresy Lionela Messiho
Sotheby's
 nst
nst

Aukční síň Sotheby’s připravuje dražbu setu šesti dresů, které na loňském mistrovství světa ve fotbale v Qataru patřily fotbalové legendě Lionelu Messimu. V sadě je i jeden, který hvězda oblékla do finálového zápasu. Odborníci předpokládají, že by se tato memorabilie mohla stát nejcennějším kusem nejen blížící se aukce, ale také vůbec nejcennějším sportovním dresem (dresy) v historii aukcí s předpokládanou cenou převyšující 10 milionů dolarů.

Reklama

Aktuální rekord co se týče hodnoty vydraženého kusu sportovního oblečení drží dres Michaela Jordana z finálového zápasu NBA v roce 1998. Ten se loni vydražil za 10,1 milionu dolarů, a to v aukční síní Sotheby’s, píše agentura Bloomberg. Mezi fotbalovými dresy pak kraluje Messiho krajan Diego Maradona – jeho dres z finálového zápasu mistrovství světa proti Anglii v roce 1986 (v níž "dal" svoji legenární ruku) se vydražil za 9,3 milionu dolarů. Rovněž loni a rovněž v Sotheby’s.

Nynější aukce Messiho dresů bude probíhat od 30. listopadu do 14. prosince. „Prodej Messiho dresů představuje unikátní příležitost v historii fotbalu,“ nechal se slyšet vedoucí sbírky moderního umění Sotheby’s Brahm Wachter. Podle něj se o sportovní memorabilie začíná zajímat nová generace zákazníků, podle statistik dražební síně je prý až polovině přihazujících na tyto typy předmětů pod 40 let a nadpoloviční většina se aukce účastní poprvé.

Část výtěžku z aukce dresů, které do prodeje poslal startup AC Momento, půjde na dobročinnost ve spolupráci nadací Leo Messi Foundation, která se zaměřuje na podporu dětí se vzácnými chorobami.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Rubín Estrela de Fura

Aukční síň Sotheby´s prodala za stovky milionů korun největší rubín, který se kdy dostal do dražby

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme