Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Joe Biden - informace o tématu

Anerický prezident Joe Biden

Prezident Biden je na druhé období příliš starý, shodla se většina amerických voličů

Většina amerických voličů se domnívá, že současný prezident Joe Biden je příliš starý, než aby se znovu ucházel o Bílý dům, vyplývá ze sondáže deníku The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Biden se pustil do Číny. Z jeho výroků se dělá mdlo v centrále Volkswagenu i Elysejském paláci

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden žádá Kongres o další miliardy dolarů na podporu Ukrajiny

Biden žádá Kongres o další miliardy dolarů pro Ukrajinu. Většina Američanů je proti pomoci

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident USA Joe Biden (vpravo) v Kyjevě.

Spojené státy poskytnou Ukrajině kazetovou munici, některé státy to kritizují

Spojené státy poskytnou Ukrajině mimo jiné kazetovou munici v rámci nového balíku vojenské pomoci v hodnotě 800 milionů dolarů (asi 17,4 miliardy korun), oznámil Pentagon. Součástí balíku budou například dělostřelecké granáty ráže 105 milimetrů a 155 milimetrů, desítky bojových vozidel pěchoty, protitankové střely Javelin nebo munice do systému HIMARS.

Přečíst článek
Prezident Spojených států Joe Biden

Omezení pro Čínu. Spojené státy jí chtějí omezit přístup ke svým cloudovým službám

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena se chystá omezit přístup čínských společností k americkým cloudovým službám. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informoval americký deník The Wall Street Journal. Bude-li opatření přijato, firmy jako Amazon či Microsoft budou patrně nuceny žádat vládu o povolení poskytovat čínským zákazníkům cloudové služby využívající pokročilé čipy pro umělou inteligenci, napsal deník.

Přečíst článek
Kandidáti na prezidenta USA: Kdo je kdo a jaké mají šance a názory?

Kandidáti na prezidenta USA: Kdo je kdo a jaké mají šance a názory?

Jeden osmdesátník, jeden téměř osmdesátník, jeden potomek indických rodičů, jeden bývalý viceprezident kandidující proti „svému” bývalému prezidentovi, i kandidát se slavným politickým jménem, ale příznivec konspiračních teorií. Kdo se chce stát prezidentem USA, jaké mají šance a názory?

Přečíst článek
Ron DeSantis vyčnívá mezi republikánskými kandidáty

Porazí DeSantis Trumpa? Pro Evropu by byl stále lepší Biden

V republikánských prezidentských primárkách přibývají Donaldu Trumpovi konkurenti. Zatím se ale nezdá, že by došlo na souboj různých republikánských koncepcí. Zatím největší vyzyvatel Ron DeSantis jen totiž připomíná modernější verzi populistického exprezidenta.

Přečíst článek
Za pět minut dvanáct. Americký Senát schválil zákon o posunutí dluhového stropu

Za pět minut dvanáct. Americký Senát schválil zákon o posunutí dluhového stropu

Americký Senát schválil zákon o pozastavení platnosti dluhového stropu USA, oznámily tiskové agentury. Prezident Joe Biden uvítal výsledek hlasování jako "velké vítězství amerického lidu" a těší se, že zákon brzy podepíše. Bez tohoto kroku by federální vláda v pondělí přestala být schopna splácet své závazky.

Přečíst článek
Svět si muže oddychnout. Amerika odvrátila hrozbu platební neschopnosti

Svět si muže oddychnout. Amerika odvrátila hrozbu platební neschopnosti

Americká Sněmovna reprezentantů dnes brzy ráno středoevropského času schválila zákon, který pozastavuje platnost dluhového stropu. Legislativní text nyní putuje do Senátu. Prezident Joe Biden výsledek hlasování uvítal a vyzval Senát, aby zákon schválil, co nejdříve, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Potvrzeno. Dohoda amerických lídrů odvrátila platební neschopnost USA

Potvrzeno. Dohoda amerických lídrů odvrátila platební neschopnost USA

Americký demokratický prezident Joe Biden a republikánský šéf Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy dosáhli konečné dohody na zvýšení limitu pro zadlužení Spojených států, což americké vládě umožní vyhnout se platební neschopnosti. S odvoláním na svůj zdroj to napsala agentura AP. Pokud by demokraté a republikáni nenalezli shodu, hrozila by USA platební neschopnost už 5. června, což by mělo vážné dopady na celosvětové hospodářství.

Přečíst článek
Republikánský šéf Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy

Spojené státy se vyhnou platební neschopnosti. Biden a McCarthy se dohodli na zvýšení dluhového stropu

Americký demokratický prezident Joe Biden a republikánský šéf Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy se v zásadě dohodli na zvýšení limitu pro zadlužení Spojených států, což americké vládě umožní vyhnout se platební neschopnosti. Po sobotním telefonickém jednání to oba potvrdili v noci na dnešek. Pokud by demokraté a republikáni nenalezli shodu, hrozila by USA platební neschopnost už 5. června, což by mělo vážné dopady na celosvětovou ekonomiku.

Přečíst článek
Prezident Spojených států Joe Biden.

Týden tradera: Tradiční tanec kolem zadluženosti v USA děsí burziány

V uplynulém období technologické společnosti dál táhnuly americký akciový trh vzhůru, když zejména Microsoft v očekávání „boomu“ AI atakuje svoje historická maxima. Americký Nasdaq se nachází na nejvyšších úrovních od loňského srpna. Situace kolem jednání o dluhovém limitu USA se postupně zlepšuje. Prezident Biden zůstává optimistický ohledně dosažení dohody, ale trhy sledují především komentáře předsedy Sněmovny reprezentantů Kevina McCarthyho k této otázce. A co se děje okolo akcií ČEZ?

Přečíst článek
Prezident Spojených států Joe Biden.

Hra s ohněm. Neposunutí dluhového stropu by pro Američany znamenalo finanční apokalypsu

Polarizace americké společnosti udělala z dříve poměrně rutinního úkonu posunutí dluhového limitu opakující se politickou krizi, kdy opozice vydírá vládnoucí administrativu. Důsledky nejhorší varianty, tedy platební neschopnosti, by přitom pocítili obyčejní Američané.

Přečíst článek
Reklama

News box

V příštích sedmi až osmi letech zanikne ✖ v Česku 300 000 pracovních pozic a milion pozic kvůli digitalizaci výrazně změní svou náplň práce. Je proto třeba masivně investovat do rekvalifikací a vzdělávání, a to zejména digitálního, řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Do roku a půl chce ministerstvo proškolit až 130 000 lidí. 

Praha 2 se připojí jako spolužadatel k zahájení změny územního plánu, která by umožnila výstavbu nad kolejištěm hlavního nádraží. 🏗 Městská část bude žádat po investorovi mezinárodní urbanistickou a architektonickou soutěž, vytvořit prostupnost území či vystavět byty a školská zařízení. Připojení k žádosti schválili zastupitelé Prahy 2. 

Francouzská kosmetická společnost 🌼L'Occitane International se stáhne z hongkongské akciové burzy. Firmu převezme do svého vlastnictví většinový akcionář a předseda správní rady firmy Reinold Geiger. Nabídka oceňuje celou společnost na 6 miliard eur (151 miliard Kč). 

Novým primátorem Mladé Boleslavi je Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. 🔄 Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg přijel na neohlášenou návštěvu Kyjeva, při níž mu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval za podporu, jakou aliance poskytuje Ukrajině. Zelenskyj na tiskové konferenci se šéfem NATO zdůraznil, že situace na bojišti závisí na rychlosti dodávek munice 💣. 
Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky.  Číst více
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Dokončení a přestavba rozestavěné budovy Centra Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program 📡 (EUSPA) vyjde magistrát na zhruba 2,62 miliardy korun. Stavební práce udělá firma Porr, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme