Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Joe Biden - informace o tématu

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov

Lavrov: Jsme připraveni spolupracovat s USA, chceme jen vzájemně respektující dialog

Rusko je podle ministra zahraničí Sergeje Lavrova připraveno spolupracovat s každým lídrem USA, který bude ochoten vést „vzájemně respektující dialog“. Šéf diplomacie země, která už téměř dva a půl roku vede válku proti Ukrajině, to dnes podle agentury Reuters řekl na tiskové konferenci v OSN.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Pokus o atentát na Trumpa paradoxně pomáhá i Bidenovi a škodí „woke“ Harrisové

Přečíst článek
Donald Trump

Biden i po zpackané debatě stáhl náskok na Trumpa v klíčových volebních státech

Náskok bývalého prezidenta Donalda Trumpa nad současným prezidentem Joem Bidenem ve státech, které by mohly rozhodnout listopadové prezidentské volby, se snížil. Ukázal to průzkum, který zveřejnila v sobotu agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden: Pro boj s Trumpem jsem nejlepší kandidát

Americký prezident Joe Biden se v rozhovoru se stanicí ABC prohlásil za nejkvalifikovanějšího kandidáta do nadcházejících prezidentských voleb, ve kterých stane proti exprezidentu Donaldu Trumpovi.

Přečíst článek
Donald Trump a Joe Biden

Trumpa podporují miliardáři, Bidena umělci. Hollywood je ale naštvaný

Republikány tradičně platí miliardáři z konzervativních odvětví, mezi Trumpovy sponzory ale patří i hoši z Wall Street. Demokraté zase většinou vybírají peníze v Hollywoodu. Ani umělci ale nechtějí vyhazovat peníze zbytečně. Bohatí Bidenovi sponzoři nyní volají po výměně lídra za mladšího.

Přečíst článek

Možná raději odstupte. Apelují na Bidena prominentní novináři i sponzoři kampaně, spolustraníci za ním stojí

Týden po nevydařeném výkonu v předvolební debatě čelí americký prezident Joe Biden dalším a dalším výzvám, aby vzdal kampaň za znovuzvolení a přenechal místo někomu mladšímu. Přichází od médií, kolegů z Demokratické strany a nyní také od jejích sponzorů. Biden se nutně potřebuje ukázat v lepším světle při sérii vystoupení v nadcházejících dnech.

Přečíst článek
Prezident Spojených států Joe Biden a Muriel Bowserová, demokratka a starostka města Washington

Odstoupit, nebo zatnout zuby? Demokraté jsou ohledně Bidena rozděleni

Američtí demokraté řeší, zda jen několik měsíců před volbami změnit svého kandidáta. Nejen anketa magazínu Politico ukazuje, že politici i stratégové mají ke shodě daleko. Konečné rozhodnutí však stejně závisí na prezidentu Bidenovi.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Joe, je čas jít. První demokrat vyzval amerického prezidenta, aby vzdal boj o Bílý dům

Člen americké Sněmovny reprezentantů Lloyd Doggett jako první demokratický zákonodárce veřejně vyzval prezidenta Joea Bidena, aby se vzdal nominace Demokratické strany do podzimních voleb, a neusiloval tak o znovuzvolení šéfem Bílého domu.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Vsadili jste na Bidena? Možná přijdete o peníze, Češi věří Kennedymu

Televizní duel Joea Bidena a Donalda Trumpa podle tuzemských sázkových kanceláří jednoznačně potvrdil Trumpovu pozici favorita. Sázkaři navíc mnohem víc začínají sázet na další jména v Demokratické straně.

Přečíst článek
Nejvyšší soud USA dal Trumpovi a budoucím prezidentům volnou ruku

Dárek nevyčíslitelné hodnoty nejen pro Trumpa. Američtí prezidenti získají absolutní imunitu

Pondělní rozhodnutí amerického nejvyššího soudu je podle deníku The New York Times (NYT) pro bývalého republikánského prezidenta Donalda Trumpa dárkem nevyčíslitelné hodnoty, stejně jako pro budoucí prezidenty, kteří by se rozhodli porušovat zákon či ústavu. Nejvyšší soud Spojených států v pondělí vrátil nižší instanci k posouzení otázku, zda má Trump imunitu vůči trestnímu stíhání za snahu zvrátit poslední prezidentské volby.

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump

Nejvyšší soud přiznal Trumpovi jistou imunitu, kauzu ale nerozlouskl. Do voleb se tak nestane

Nejvyšší soud Spojených států vrátil nižší instanci k posouzení otázku, zda má exprezident Donald Trump imunitu vůči trestnímu stíhání za snahu zvrátit poslední prezidentské volby. Konzervativní soudní většina rozhodla, že bývalí prezidenti mají nárok na širokou imunitu spojenou s činy vykonanými v úřadu, Trumpův případ ale definitivně nerozsoudila.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Rodina podpořila Bidena v setrvání v kampani. Za chabý výkon mohou poradci

Americký prezident Joe Biden se v neděli ve venkovském sídle v Camp Davidu ve státě Maryland setkal s velkou částí své rodiny. Blízcí jedenaosmdesátileté hlavy státu ho tam podle médií podpořili v pokračování v kampani po čtvrteční velmi nepřesvědčivé účasti v debatě s republikánským konkurentem Donaldem Trumpem, napsaly servery Politico nebo The New York Times.

Přečíst článek
Reklama

News box

Soudy přestanou rozhodovat od ledna některé spory v senátech s laickými přísedícími, dříve známými jako 👨‍⚖️ soudci z lidu. Znovu o tom rozhodla Sněmovna, když přehlasovala veto prezidenta Petra Pavla. Hlava státu vetovala vládní předlohu se zdůvodněním, že zrušení laických přísedících v tak velkém rozsahu, včetně trestních kauz na okresních soudech, měl předcházet důkladnější rozbor. 
Lidé, kteří byli vážně zasaženi letošními povodněmi,  dostanou od státu mimořádnou finanční pomoc na péči o děti a na bydlení. Sněmovna to jednomyslně schválila ve stavu legislativní nouze, tedy ve zkráceném režimu. Normu nyní dostane k projednání Senát, který má o ní rovněž ve zrychleném režimu rozhodnout příští týden. O
Pražská burza 📈 posílila podeváté v řadě, dnes index PX stoupl o 0,23 procenta na 1631,26 bodu. Index dál vylepšil svá dlouholetá maxima, od minulého týdne je nejsilnější od poloviny června 2008. Vyšší byl naposledy 17. června 2008, kdy dosáhl 1633,60 bodu. Dnes se dařilo zejména energetické společnosti ČEZ, jejíž akcie si připsaly přes procento a půl. Z předních emisí zdražily ještě Moneta Money Bank a pojišťovna VIG, naopak Erste Bank ztratila a cena akcií Komerční banky se oproti pondělí nezměnila. 
Americký dolar se pohybuje kolem 2,5měsíčního maxima. Investoři věří, že 🏛️ americká centrální banka (Fed) bude úrokové sazby snižovat opatrně. V napětí drží měnové trhy těsný volební souboj před listopadovou volbou prezidenta Spojených států. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, je krátce před 17:00 středoevropského letního času téměř beze změny na 104,04 bodu.
Americké úřady kvůli obvinění ze sexuálního vykořisťování zadržely někdejšího šéfa 👕 oděvní společnosti Abercrombie&Fitch Mikea Jeffriese a dva další muže. Informovala o tom agentura AP s tím, že podrobnosti nejsou prozatím dostupné. Dodala, že zadržení přišlo poté, co Jeffries čelil roky obviněním ze sexuálního zneužívání.
Irácké ozbrojené složky zabily vůdce takzvaného Islámského státu (IS) v Iráku. Spolu s ním bylo zabito osm dalších ☝ významných členů této teroristické sítě. Podle agentury AP to dnes oznámil irácký premiér Muhammad Súdání.
Starostové a Spolu ve středních Čechách podepíšou ve čtvrtek 📜 koaliční smlouvu. Stejně jako před čtyřmi lety ji zástupci koaličních uskupení stvrdí v Dienzenhoferových sadech před krajským úřadem, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.
Rusko, Čína a Írán chtějí Američany před nadcházejícími prezidentskými a kongresovými volbami  rozdělit, vyloučeny nejsou ani násilnosti. Dnes to s odvoláním na nejmenovaného představitele amerických tajných služeb napsala agentura Reuters.
Americká zbrojovka Lockheed Martin, která vyrábí například ✈️ stíhačky F-35, zlepšila odhad celoročního zisku a tržeb. Lockheed Martin podobně jako jeho rivalové těží ze silné poptávky po vojenském vybavení, která je důsledkem rostoucího geopolitického napětí, uvedla agentura Reuters. Výsledky podniku bývají považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se po loňském poklesu o 0,1 procenta v letošním roce o 1,1 procenta 📈 zvýší. Ve svém podzimním výhledu světové ekonomiky to dnes předpověděl Mezinárodní měnový fond (MMF). Zlepšil tak svou dubnovou prognózu, ve které na letošek předpovídal české ekonomice růst o 0,7 procenta. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme