Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČR - informace o tématu

Babiš neuspěl u Ústavního soudu. Rozsudek, který šéfovi ANO nařídil omluvu, platí

Babiš neuspěl u Ústavního soudu. Rozsudek, který šéfovi ANO nařídil omluvu, platí

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost bývalého premiéra a předsedy ANO Andreje Babiše ve sporu s jeho kritičkou a účastnicí protibabišovských demonstrací Janou Filipovou. Podle pravomocného verdiktu se jí Babiš musel omluvit za výroky, že demonstranti byli za účast na protestech proti němu zaplaceni. Filipová část usnesení zveřejnila na Facebooku. Ústavní soud zatím odůvodnění nezpřístupnil kvůli doručování účastníkům.

Přečíst článek
Sněmovna se po třiceti hodinách diskuzí dostala ke konsolidačnímu balíčku. Schvalování potrvá ještě déle

Sněmovna se po třiceti hodinách diskuzí dostala ke konsolidačnímu balíčku. Schvalování potrvá ještě déle

Přečíst článek
Více než dvacet let po krachu H-Systemu jde původně Smetkův areál na Slapech do série aukcí

Začíná série aukcí původně Smetkova areálu na Slapech. Více než dvě dekády po vytunelování H-Systemu

Právě startují první dvě elektronické aukce části rekreačního areálu v Rabyni na Benešovsku, který dřív patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi. Obě jsou naplánovány ode dneška do čtvrtka a týkají se staveb na cizích pozemcích. Nejnižší podání je 1,2, respektive 10,6 milionu korun. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových bude v příštích týdnech a měsících nabízet další nemovitosti.

Přečíst článek
Miliardář Paukner vstupuje do Sokolovské uhelné

Miliardář Paukner a jeho Carbounion vstupují do Sokolovské uhelné

Miliardář a jeho holding Carbounion Petr Paukner vstupují jako menšinový vlastník do skupiny Sokolovská uhelná a její sesterské firmy SUAS. Výši transakce strany neuvedly.

Přečíst článek
Proč by si manažeři měli více vážit svých autonomních lidí?

Cristina Muntean: Proč by si manažeři měli více vážit svých autonomních lidí?

Představte si následující scénář: Nejtalentovanější lidé z vaší firmy – může to být její Top 10, Top 20, prostě ti lidé, bez kterých by vaše firma nemohla ani dýchat – se jednoho dne rozhodnou dát výpověď. Společně. Najednou. Co by to udělalo s vaším byznysem? A za jak dlouho byste je mohli vyměnit za stejně dobré lidi se stejně kvalitními výsledky? Kolik by vás to vše stálo? A o co by vaše firma mezitím přišla? Nad tím se zamýšlí koučka a expertka na pracovní trh Cristina Muntean ve svém pravidelném sloupku na newstream.cz.

Přečíst článek
Pražská plynárenská snížila ceny plynu. Letos již potřetí

AKTUALIZOVÁNO: Pražská plynárenská snížila ceny plynu. Letos již potřetí

Pražská plynárenská od 1. září zlevnila většině klientů zemní plyn. U základního ceníku Standard a produktů navázaných na něj prodejní cena plynu klesla v průměru o 16 procent. Je to tak třetí snížení ceny plynu v letošním roce, uvedl mluvčí společnosti Miroslav Vránek. Zlevnění plynu nedávno oznámily i společnosti E.ON, Pražská energetika či innogy.

Přečíst článek
Tvrdá realita v Česku. Reálná mzda klesla ve čtvrtletí posedmé za sebou

AKTUALIZOVÁNO: Tvrdá realita v Česku. Reálná mzda klesla ve čtvrtletí posedmé za sebou

Průměrná hrubá mzda v Česku ve druhém čtvrtletí stoupla o téměř osm procent na 43 193 korun, kvůli výši inflace ale reálně klesla o více než tři procenta. Uvedl to Český statistický úřad. Sedmý pokles v řadě znamená nejdelší takové období v historii ČR, mzdy se vrátily na úroveň roku 2018, uvedli analytici.

Přečíst článek
Česko má nejnižší nezaměstnanost, ale zadlužuje se nejvíce v EU, varuje kontrolní úřad.

AKTUALIZOVÁNO: Česko má nejnižší nezaměstnanost, ale zadlužuje se nejvíce v EU, varuje kontrolní úřad

České vládě se nedaří těžit z nejnižší nezaměstnanosti v EU. Naopak tempo zadlužování bylo loni nejrychlejší v celé EU. Ve své zprávě to uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ).

Přečíst článek
ČEZ

Lukáš Kovanda: Proč vláda nyní couvá se svým plánem znárodnit ČEZ a klíčové elektrárny v ČR?

Nízké mzdové nároky Čechů a jistá jejich bojácnost při mzdovém vyjednávání se svými zaměstnavateli a šéfy představují klíčový důvod, proč se Fialově vládě daří „zalepovat“ dluh postupnou stabilizací veřejného zadlužení k HDP. Navíc vláda díky této stabilizaci nyní evidentně upouští od svého loňského plánu získat pod svoji kontrolu, znárodnit, klíčové tuzemské elektrárny a výrobu elektřiny jako takovou – a mít tak pod kontrolou cenotvorbu elektřiny.

Přečíst článek
Nejsme vyděrači, protestuje Fortuna. Žaluje Kazmu kvůli záběrům sázkovky v jeho filmu ONEMANSHOW: The Movie

Nejsme vyděrači, protestuje Fortuna. Žaluje Kazmu kvůli záběrům sázkovky v jeho filmu

Sázková kancelář Fortuna poslala influencerovi a moderátorovi Kamilovi Bartoškovi, který vystupuje pod pseudonymem Kazma, předžalobní výzvu kvůli jeho filmu Onemanshow: The Movie. Fortuně se nelíbí, jak je ve filmu vyobrazena, vadí ji také využití jejího loga. Žádá proto úpravu filmu.

Přečíst článek
Porcelánka Thun 1794 ukončí výrobu v provozu v Klášterci nad Ohří.

Výroba porcelánu v Klášterci přečkala covid i ceny plynu, recesi na trhu už ne. O práci přijdou desítky lidí

Porcelánka Thun 1794 ukončí výrobu porcelánu ve svém provozu v Klášterci nad Ohří. Zůstane tam jen dekorování, pálení a balení polotovarů z provozů Lesov a Nová Role. Z původních asi 180 zaměstnanců dostalo výpovědi 38 lidí.

Přečíst článek
Kofole se v pololetí dařilo, za loňský rok vyplatí vyšší dividendu

Kofole se v pololetí dařilo, za loňský rok hodlá vyplatit vyšší dividendu

Jednomu z největších středoevropských výrobců nealkoholických nápojů, tuzemské skupině Kofola, v pololetí stouply tržby a výrazně i provozní zisk EBITDA. Vedení Kofoly bude navrhovat výplatu vyšší dividendy za rok 2022 oproti roku 2021.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký prezident Joe Biden a Demokratická strana získali za duben na předvolební kampaň 5️⃣1️⃣ milionů dolarů (1,16 miliardy korun), což je výrazně méně než vybrali od dárců v březnu. Bidenův pravděpodobný soupeř v listopadových prezidentských volbách Donald Trump a Republikánská strana za duben vybrali 76 milionů dolarů (1,7 miliardy Kč), napsala dnes agentura AP.
Americký softwarový gigant Microsoft dnes představil novou kategorii osobních 💻 počítačů s operačním systémem Windows uzpůsobenou pro využívání umělé inteligence (AI). Firma podle agentury Reuters uvedla, že počítače nové kategorie s označením Copilot+ bude kromě ní prodávat také řada dalších výrobců.
Ruská vláda nařídila státní plynárenské společnosti Gazprom, aby za loňský rok  nevyplácela dividendy. Vyplývá to podle agentury Reuters z dekretu zveřejněného na internetových stránkách společnosti. Gazprom vloni vykázal první celoroční ztrátu od roku 1999. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme