Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pražská záchranka se konečně dočkala, bude mít budovu. Víme, jak bude vypadat

Nová budova Záchranné služby hl.m.Praha
Se svolením CAMP/Plural
Petra Jansová

Budovu pražské záchrance navrhne slovenské architektonické studio Plural, jehož projekt zvítězil v mezinárodní architektonické soutěži.

Reklama

Pražská záchranka za 165 let své existence nikdy neměla svoji budovu s potřebným zázemím. Nová, kterou Praha postaví, bude mít i velkorysé střešní zahrady.

„Prioritou pro nás bylo vytvořit příjemné pracovní prostředí, které odbourává stres, protože přesně ten práce záchranářů přináší. Stejně důležité pro nás ale bylo vytvořit prostor tak, aby tento kolos 100procentně fungoval,“ přiblížil vítězný tým architektonického studia Plural.

Se svolením CAMP/Plural

Na druhém místě se umístil projekt španělského studia Martinez Borero Recabarren Estudio, na třetím pak návrh ateliéru BOD architekti.

Se svolením CAMP/Plural

Mezinárodní dvoufázovou, otevřenou, architektonicko-urbanistickou soutěž na novou administrativně-technickou budov vyhlásil loni magistrát hlavní město Praha ve spolupráci s městskou částí Praha 9. Sídlo záchranné služby má stát na Proseku. Do soutěže se přihlásilo 19 soutěžních návrhů, do druhého kola postoupilo šest z nich.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Domek v Říčanech

Jak se staví v nejlepším městě pro život? V Říčanech se dá najít i kvalitní architektura

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme