Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejkrásnější hotelové pokoje jsou letos podle prestižní světové soutěže v Praze

Designové pokoje v hotelu Andaz Prague.
UBM Development Czechia
Věra Tůmová

Jedna z nejprestižnějších designérských soutěží světa SBID International Design Awards poslala cenu za rok 2022 i do Prahy. Za vítěze pro kategorii hotelových pokojů a apartmá si odborná porota vybrala interiéry letos na jaře otevřeného pětihvězdičkového hotelu Andaz Prague v pražském Cukrovarnickém paláci. 

Reklama

Design propojený s uměním a pražskými bájemi a pověstmi pomohl designérské dvojici Brime Robbins letos vyhrát několik prestižních designérských cen. Jednou z nich je i vítězství v kategorii hotelových pokojů a apartmá, kterou obdrželi v soutěži SBID International Design Awards. Designéři z renomovaného madridského studia získali první místo za realizaci interiérů v pětihvězdičkovém hotelu Andaz Prague ve zrekonstruovaném Cukrovarnickém paláci na Senovážném náměstí v Praze. 

Odborná porota ocenila, že designéři ze studia Brime Robbins dokázali propojit design s historií i pražskými pověstmi. „Navštívit Andaz Prague, znamená vydat se na neobyčejnou cestu českými mýty a legendami, očekávejte, že zažijete chvíle úžasu a čirého nadšení, když se vám tyto historické příběhy budou odvíjet před očima,“ píše se v závěrečném hodnocení porotců přímo na webových stránkách designérské soutěže SBID.

Kněžna Libuše vítězí i po staletích

Dvojice Maria Brime a Garrett Robbins se inspirovala nejen českou historií, ale také pražskými bájemi a pověstmi. Oslovily je například ty o Libuši nebo Golemovi. Návrh madridských designérů zachovává a vyzdvihuje historické segmenty bývalého Cukrovarnického paláce a zároveň klade důraz na identitu Prahy. Jednotlivé alegorické prvky, jako jsou originální reliéfy ve tvaru lví hlavy se tak třeba odkazují na proslulou legendu o Bruncvíkovi a jeho putování za českým lvem. Součástí interiéru jsou i secesní elementy znázorňující minulost budovy. Designové prvky podle návrhu Brime a Robbins vyráběli čeští řemeslníci.

„Naše nedávné vítězství v soutěži SBID International Design Awards 2022 spolu se třetím místem v soutěži International Architecture & Design Awards 2022 je pro nás velkou poctou,“ říkají svorně oba designéři Garrett Robbins a Maria Brime, zakladatelé designérského studia Brime Robbins. „Projekt Andaz Prague pro nás hodně znamená, při navrhování jsme do něj vložili své srdce. Nesmírně nás bavilo hledat způsoby, jak sdělovat příběhy o Praze a České republice, ale také vytváření momentů k pozastavení a opětovnému spojení s něčím uvnitř, o čem někteří ani nevěděli, že tam je. Ke všem našim projektům přistupujeme tak, že z globálního se stává lokální. Chceme vytvářet univerzální, pohlcující zážitky, které využívají místní kulturu a zvyky a dávají hostům možnost uchovat si nezapomenutelné vzpomínky,“ dodává designérská dvojice.

V centru Prahy otevřel nový luxusní hotel Andaz

Pětihvězdičkový hotel Andaz Prague, který provozuje hotelová sít Hyatt, se nachází v historickém centru Prahy na Senovážném náměstí. Nabízí 152 pokojů, 24 apartmánů a 5 konferenčních místností navržených v partnerství s madridským designérským studiem Brime Robbins.

Přečíst článek

Letos v dubnu otevřený hotel Andaz Prague se 176 pokoji je součástí sítě hotelové sítě Hyatt. Ta má i s pražským Andazem v Evropě zatím jen pět hotelů. Další jsou ve Vídni, Mnichově, Londýně a Amsterodamu.

Hotel Andaz

O pražské hotely by se investoři servali. Nestaví se jich ale dost, tvrdí studie

O nákup hotelů v Praze mají zahraniční investoři stále eminentní zájem. Loni ale trh příliš transakcí nezaznamenal. Není to ale kvůli nejistotě z budoucnosti hotelnictví, důvodem je nedostatek hotelů.

Přečíst článek

Hotel Andaz

Praze chybějí luxusní hotely. Investoři i přes covid dokončují přestavby

Navzdory pandemii a dramatickému úbytku turistů přibývají v Praze luxusní hotely. Segment „pětihvězd” ale přesto stále není nasycen.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme