Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krejčířova vila je znovu na prodej. Prošla rekonstrukcí a je dvakrát dražší

Krejčířova vila v Černošicích je opět na prodej
ČTK
 ČTK

Vila odsouzeného Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy je znovu na prodej. Po rozsáhlé rekonstrukci je v nabídce téměř za 55 milionů korun, což je dvojnásobek původní ceny. Pokusy o dražbu vily začaly v roce 2016, v listopadu 2021 byla vydražena za 21,38 milionu korun.

Reklama

Podle realitního serveru sreality je stavba připravena k dokončení interiérů. „V letech 2022 a 2023 byla na domě vyměněna střecha, byl instalován nový výtah, nová fasáda, došlo k opravám plotů, kompletnímu zajištění domu a výměnám či doplnění chybějících exteriérových prvků," uvádí inzerát. V původním stavu je podle inzerce rovněž zahrada s venkovním kurtem.

FOTOGALERIE: Nahlédněte dovnitř vily

Z černošické vily uprchl Krejčíř v roce 2005 během policejní prohlídky. Od roku 2007 žije v Jihoafrické republice, kde je od listopadu 2013 ve vězení. Vedle trestu za únos a pokus o vraždu čelí v JAR i obvinění z několika pokusů o útěk a ze spiknutí s cílem zavraždit policistu a právního konzultanta. V ČR pražský vrchní soud v roce 2018 Krejčířovi pravomocně potvrdil souhrnný trest 15 let vězení za pokus o vytunelování státního podniku Čepro a za řadu dalších činů. Česká republika usiluje od roku 2007 o Krejčířovo vydání.

Pokusy vydražit větší ze dvou Krejčířových černošických vil začaly v roce 2016. Vila byla v exekuci, v srpnu 2019 ji poškodil rozsáhlý požár, který její cenu drasticky snížil. Vydražit se ji podařilo na osmý pokus, který se uskutečnil loni v listopadu, kdy ji získala za 21,38 milionu korun Petra Kučerová. Její rodina podnikající v realitách podle serveru koupila v­ roce 2017 i menší Krejčířovu vilu v­ černošické Karlštejnské ulici.

Na prodej jsou i jiné trofejní nemovitosti:

Kilogram hub je letos nejdražší v historii

Lukáš Kovanda: Kilogram hub je nejdražší v historii. Houbaři mohou nasbírat miliardy

Nynější deště přejí houbám, lidé v Česku by si jich letos mohli z lesů odnést za více než pět miliard korun. Kilogram hub je letos nejdražší v historii, vyjde na 220 korun – na rok 2013, tak zlý pro pojišťovny, ale celkový sběr hub a jejich cena stačit nebudou.

Přečíst článek

Původní podoba hájovny před rekonstrukcí.

Místo munice buřty a pétanque. Podívejte se na vydařenou rekonstrukci uprostřed lesa

Uprostřed bratislavských lesů se architektům podařilo úspěšně přeměnit chátrající hájovnu - muniční sklad do moderního altánu, který dnes slouží všem návštěvníkům. Prohlédněte si, jak se jim to povedlo. 

Přečíst článek

V Letňnech vystoupil nejposlouchanější zpěvák současnosti The Weeknd
video

The Weeknd je největší hvězdou současnosti. Podívejte se na ohromující atmosféru jeho pražského koncertu

Kanadský zpěvák vystupující pod uměleckým jménem The Weeknd je podle Guinnessovy knihy rekordů největším hudebním interpretem světa. Měsíčně jej na Spotify poslouchá více než 100 milionů fanoušků, jeho song Blinding Lights je na této streamovací službě nejposlouchanější v historii (přes tři miliardy poslechů).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme