Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chátrající kunratický zámek je na prodej. Vyvolávací cena je 106 milionů

Kunratický zámek je na prodej
Profimedia
 ČTK

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) prodává v aukci areál zámku Kunratice. Vyvolávací cena barokní stavby ze 17. století s více než hektarovým parkem je 106,3 milionu korun.

Reklama

Žádná z jiných státních institucí o zámek neprojevila zájem, řekla mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová. Nemovitost tak míří do elektronické aukce. Ta začne 18. ledna v 10:00 a potrvá 24 hodin. Do 17. ledna musí zájemci složit kauci deset milionů korun.

Trojkřídlý barokní zámek nechal postavit František Václav Čabelický ze Soutic v roce 1688 na místě středověké tvrze, která v minulosti patřila i králi Václavu IV. K jižní straně přiléhá rozsáhlý zámecký park o rozloze přes 1,4 hektaru s bažantnicí vytvořený v 18. století. Později byl zámek přestavěn v klasicistním stylu a doplněn o hodinovou věž na severním průčelí. Ve vnitřních prostorách se zachovala kvalitní štukatérská a malířská výzdoba.

Po roce 1945 byl zámek zkonfiskován a od roku 1957 v něm sídlilo entomologické oddělení Národního muzea. Od roku 2014 je budova nevyužita. „ÚZSVM převzal areál v září roku 2021 od Národního muzea ve velmi špatném technickém stavu. V souladu se zákonem ÚZSVM nejprve nemovitosti nabídl jiným státním institucím, žádná z nich ale o ně neprojevila zájem. Proto bude ÚZSVM hledat nového vlastníka prostřednictvím transparentního výběrového řízení s elektronickou aukcí,“ uvedla mluvčí.

Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Jeden z největších hradů v Evropě je na prodej. Za 200 milionů, možná i míň

Není možná nejdražší, ale je nejrozlehlejší. Hrad v Dolních Kounicích na Brněnsku, jehož odhadní hodnota šplhá až k půl miliardě, je už přes rok v nabídce realitní kanceláře za 200 milionů korun.

Přečíst článek

Zámek v Klecanech je zase na prodej.

Zámek v Klecanech je opět na prodej. Před 10 lety se za něj majitel chtěl miliardu, kupce nenašel

Bylo v něm kino nebo sídlo armády a jeho majitelem je německý podnikatel Jens Beckhäuser, nekorunovaný král předváděcích akcí. Ten se kulturní památku snažil prodat už před 10 lety a požadoval za ni podle dostupných informací jednu miliardu korun. Zámek Klecany se nyní opět objevil v nabídce realitní kanceláře Sotheby´s. Cena už ovšem není veřejně známá.

Přečíst článek

Barokní zámek v Mirošově je na prodej.

Zámek u Rokycan je na prodej. Jde o jednu z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu

Barokní zámek nedaleko Rokycan je na prodej. Před téměř 10 lety za něj současný majitel zaplatil 100 milionů korun, po rekonstrukci za něj chce 130 milionů korun. Historický komplex je tak suverénně jednou z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme