Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kalouskův volební projekt nekončí. Fiala vyzval k další spolupráci Spolu

Lídři vítězných koaličních stran
ČTK
 ČTK

Budou strany, které ovládly volby a nejspíš budou vládnout České republice, postupovat společně i v dalších volbách? Slavný Kalouskův projekt stran spojených proti Andreji Babišovi dostává stále jasnější podobu.

Reklama

Předseda ODS Petr Fiala vyzval TOP 09, aby spolupráce obou stran s KDU-ČSL v rámci koalice Spolu pokračovala i příští rok v obecních a senátních volbách. Uvedl to ve zdravici delegátům sněmu TOP 09. Zájem o užší spolupráci s TOP 09 projevil také předseda STAN Vít Rakušan, kteří ve sněmovních volbách kandidovali v koalici s Piráty. Všechny tyto strany se budou podílet na příští vládě.

Pandemie koronaviru

Jana Havligerová: Koronavirová nákaza sílí, a politici jenom řeční

Covidová čísla neutěšeně rostou, nemocnic, které přecházejí na nouzový provoz, přibývá. Odhady, vycházející z momentální situace, nevěstí nic dobrého. Jestliže bude i v následujících týdnech přibývat deset až patnáct tisíc nakažených každý den, onemocní do konce letošního roku přibližně šest set tisíc lidí, zhruba deset tisíc z nich může zemřít. Co by nákazu prakticky okamžitě přibrzdilo, víme, už jsme si to vyzkoušeli.

Přečíst článek

„Budeme dále spolupracovat a rozvíjet projekt Spolu,“ uvedl Fiala. Podle něj by koaliční spolupráce měla pokračovat nejen na vládní úrovni, ale i v komunálních a senátních volbách v příštím roce. „Stojíme o spolupráci v komunálních volbách zejména ve velkých městech. Měli bychom se pokusit postupovat společně všude tam, kde to jde, nebourat to, co funguje, ale vylepšovat to,“ řekl předseda ODS z auta prostřednictvím on-line přenosu.

Rovněž Rakušan doufá ve spolupráci s TOP 09. Podle předsedy STAN je „čas na širší týmovost“. Věří, že STAN a TOP 09 budou znovu podporovat například místopředsedu Senátu Jiřího Růžičku, který bude příští rok usilovat v senátních volbách o znovuzvolení v Praze. Růžička, kterého před pěti lety nominovala do Senátu TOP 09, se loni nepřipojil k přechodu kolegů z klubu Starostů do frakce ODS.

Petr Fiala, ODS

Fialova vláda sleví z předvolebních slibů ohledně osekání dluhu, euro nepřijme

Uniklé fragmenty programového prohlášení vlády v ekonomické oblasti naznačují, že pravděpodobná Fialova vláda poněkud sleví z razance předvolebních slibů obou koalic, které ji tvoří, a to přímo v klíčové oblasti veřejných financí.  

Přečíst článek

Veletrh Sběratel 2021

Sběratelé se sjíždějí do Prahy. Pro šperky či známky s Lennonem

Tento víkend víkend ovládnou pražský hotel Olympik sběratelé nejrůznějšího ražení. Bude tu možnost nakoupit unikátní bankovky, známky, ale také šperky. Akce budou provázet hygienická opatření vycházející z vládních nařízení.

Přečíst článek

Reklama

Související

Europoslanec ODS Alexandr Vondra

Koalice Spolu spojí síly ve volbách do Evropského parlamentu, superlídrem bude Alexandr Vondra

Přečíst článek
Pražští radní slaví dohodu nad programem

Stanislav Šulc: Pražská koalice má konečně program. Umělá inteligence by asi byla kreativnější

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme