Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fico koupil luxusní byt v centru Bratislavy podezřele levně

Robert Fico
Profimedia
 ČTK

Slovenský premiér Robert Fico podle místních médií koupil v širším centru Bratislavy za nižší než tržní cenu byt s velkou terasou od svého stranického kolegy, který ho prodal ministerskému předsedovi za nižší částku, než za jakou jej sám získal. Fico koupi dnes potvrdil a tvrdil, že částku odpovídající zhruba polovině kupní ceny vysoudil od médií. Detaily k transakci neuvedl.

Reklama

List Sme či portál Aktuality.sk s odvoláním na kupní smlouvu napsaly, že za byt o výměře zhruba 135 metrů čtverečních včetně sklepa a za terasu o rozloze 186 metrů čtverečních měl Fico zaplatit 509 tisíc eur (12,5 milionu korun). Kupní cenu smluvní strany snížily o nájemné, které Fico za užívání tohoto bytu zaplatil. Odborníci podle tisku odhadly hodnotu bytu, který se nachází v rezidenční nemovitosti u hlavního nádraží, na nejméně 750 tisíc eur (18,4 milionu korun).

Podle listu Sme prodávající, poslanec Ficovy strany Směr-sociální demokracie Dušan Muňko, v minulosti řekl, že zmíněný byt koupil na podzim roku 2019 za přibližně 600 tisíc eur (14,7 milionu korun).

Fico: Slovensko podmiňuje podporu Ukrajiny zárukami, že peníze nebudou zpronevěřeny

Fico začal úřadovat. Chce omezit financování Ukrajiny. A tlačí na EU

Nová slovenská vláda Ukrajinu vojensky nepodpoří. A finanční podporu podmiňuje zárukami, že evropské peníze, včetně těch slovenských, nebudou zpronevěřeny. Na Facebooku to oznámil nový slovenský premiér Robert Fico. Předseda slovenské sněmovny Peter Pellegrini očekává, že zastavení vojenské pomoci Ukrajině ze strany nové vlády v Bratislavě se nedotkne komerčních zakázek.

Přečíst článek

Fico, který se loni v říjnu stal počtvrté premiérem, detaily o získání bytu neuvedl. Před novináři ale tvrdil, že polovinu kupní ceny mu zaplatila média, od kterých vysoudil téměř 250 tisíc eur (6,1 milionu korun) za zveřejnění nepravdivých informací.

Ficovo bydlení vyvolává zájem slovenských médií dlouhodobě. V minulosti si sedm let pronajímal luxusní byt v jedné z prestižních bratislavských čtvrtí. Tento byt ale opustil poté, co jeho vlastník byl za daňový podvod odsouzen k trestu vězení a k propadnutí svého majetku státu.

Vrcholní slovenští politici mají ze zákona právo bezplatně využívat přiměřeně vybavený byt. Například prezidentka Zuzana Čaputová ale dojíždí do prezidentského paláce ze svého bydliště ve městě Pezinok, který je od centra Bratislavy vzdálen zhruba 20 kilometrů.

Fico nám nezavře ústa, bojkotem médií kopíruje Orbána, píší Sme a Denník N

Fico versus slovenská média. Učí se od Orbána, ale ústa nám nezavře, píší tamní deníky

Slovenský premiér Robert Fico nám nezavře ústa, napsaly slovenské listy Sme a Denník N. Reagovaly tak na Ficovo oznámení, že je bude spolu s nejsledovanější televizí Markíza a zpravodajským portálem Aktuality.sk bojkotovat.

Přečíst článek

Reklama

Související

Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme