Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Daří se Evropě v boji s fake news? Sledujete debatu odborníků na evropské právo a bezpečnost

 ČTK

Demokratické hodnoty Evropské unie, dodržování zásad právního státu, boj proti dezinformacím a role médií budou hlavními tématy třetí debaty z projektu Konference o budoucnosti Evropy.

Reklama

Diskusní panel se rovněž zaměřuje na otázky související se základními právy a hodnotami, právním státem a bojem proti všem formám diskriminace. Současně řeší i problematiku vnitřní bezpečnosti EU, jako je ochrana Evropanů před teroristickými činy a jinými trestnými činy. Přímý přenos začne v úterý 26. dubna v 15:15.

Účast na debatě, jež se podílí na konferenci na základě grantu od Evropského parlamentu, přijali analytik a dlouholetý expert na problematiku EU Petr Zahradník z České spořitelny a přímý účastník jednání panelu Matouš Bělohlávek. On-line by se měl připojit poslanec a člen pracovní skupiny pléna konference pro hodnoty a právo Ondřej Benešík (KDU-ČSL).

Rozpravu budou přímo na místě sledovat studenti, kteří mají rovněž možnost klást dotazy a vyjadřovat své názory. Pořadem bude provázet editor Igor Záruba.

Vysílání v délce přibližně 90 minut bude možné sledovat i na serveru Newstream.cz, jenž je mediálním partnerem akce. 

Do konce prvního pololetí plánuje ČTK odvysílat ještě jednu besedu, jejímž tématem bude silnější ekonomika a digitální transformace.

česká koruna, bankovky, růst, mzdy

Kam kráčíš, koruno? Přední ekonomové budou řešit budoucnost české měny

Euro za míň než 24 korun? I to je možné! O vývoji kurzu koruny budou již tuto středu diskutovat ekonomové na Investiční snídani pořádané společností EMUN. Vystoupí mimo jiné přední odborník na měny Petr Krčil z Art of Finance nebo bývalý viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl. Byznysový server newstream.cz je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

debata studenti, Akademie ČTK
video

Živě: Kam kráčí EU v otázce migrace? Studenti se dotazují expertů

Kam směřuje Evropská unie? O aktuálních problémech nadnárodního uskupení debatují v Akademii ČTK studenti vysokých škol s odborníky na evropské záležitosti, diplomaty a členy Evropského parlamentu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Pražský hrad, katedrála sv. Víta

Karel Pučelík: Česká demokracie pokulhává, ukázala data. Propadlo fungování vlády

Přečíst článek

I Češi budou muset dávat ženám stejný plat za stejnou práci, nařídil Brusel. Jak s tím mají firmy naložit, vysvětluje advokátka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme