Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Tak reformy prý budou, vzkazuje náhle Stanjura

Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura (ODS)
ČTK
Jana Havligerová

Ministr financí Zbyněk Stanjura zacouval. Zatímco začátkem ledna mluvil o tom, že kabinet už žádné velké reformy nechystá, teď tvrdí, že vláda do konce volebního období velké reformy přinést chce. Ukazuje přitom na opatření, která navrhuje Národní ekonomická rada vlády. Ta připravila rozsáhlý plán nutných ekonomických a společenských změn. Lídři koalice sice na reformy říkají jasné ano, zároveň ale oznamují, že potřebují delší dobu na to, aby se mohli s návrhy NERVu detailněji seznámit. Sliby se slibují, blázni se radují.

Reklama

Pětikoalice po šesti dnech jednání, respektive opozičních obstrukcí, schválila v prvním čtení návrh zákona o zavedení korespondenční volby pro občany ČR žijící v zahraničí. Ministr vnitra Vít Rakušan přitom přiznává, že zákon není dobře připravený a během dalšího projednávání se bude muset měnit. Je to zmetek, ale náš.

Marian Jurečka vydrží v čele lidovců určitě do švestek. Celostátní konference KDU-ČSL rozhodla, že strana momentálně nebude nic personálně měnit. Neuspěly ani návrhy na posunutí lidoveckého volebního sjezdu z října na jaro. Vedení bude skládat účty až po letošních trojích volbách, jak bylo původně v plánu. Úplně „klidnou silou“ ale strana až do říjnových voleb nebude. Na vládní úrovni hodlá víc akcentovat lidovecké priority. Zkrátka, padlo rozhodné lidovecké slovo.

Bývalý místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman Michal Hašek se vrací do politiky. Povede jihomoravskou krajskou organizaci strany Právo Respekt Odbornost (PRO) Jindřicha Rajchla, organizátora protivládních protestů. Haškovým vzorem byl vždy Miloš Zeman. Tak se řídí jeho oblíbeným obratem, že jen idiot nemění názory.

Reklama

Související

Mojmír Hampl

Mojmír Hampl: Náš penzijní systém je absurdní. Každý třetí senior odchází do penze předčasně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme