Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jana Havligerová: Co Babiš čte ve hvězdách

Andrej Babiš, poslanec
ČTK
Jana Havligerová

Vidina triumfálního tažení na Pražský hrad se zakaluje, reálná možnost, že tříletý seriál trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo tentokrát spěje do finále, nabývá ostřejších obrysů.

Reklama

Babiš asi osobní záležitosti, jak má ve zvyku, zkonzultoval s vesmírem, nechal si udělat nový horoskop a rozhodl se navrhnout zastavení trestního stíhání. Stejný krok mu ostatně před třemi roky málem vyšel. Rozhodnutí o zastavení trestního stíhání tehdy ovšem přezkoumal nejvyšší státní zástupce Zeman a označil ho za nezákonné a předčasné. Babiš a jeho advokát si možná ani nemyslí, že nyní uspějí.

Čapí hnízdo, ilustrační foto

Andrej Babiš: Požádám o zastavení trestního stíhání

Předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš požádá o zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Přečíst článek

Samozřejmě ale využijí jakýkoliv obranný prostředek, který nabízí právní řád. Expremiérovi, kdyby nic jiného, to dává další možnost hlasitě přednést svou mantru o „uměle natahované kauze“, která ho má vyhnat z politiky.

Image oběti si paralelně s tím, že je schopný manažer, buduje Babiš už delší dobu, od prohraných parlamentních voleb intenzivně. Když policie poprvé žádala sněmovnu o jeho vydání, byl ještě suverén. Nyní se snažil poslance před hlasováním ovlivnit emotivním dopisem s apelem, aby takový akt důkladně zvážili.

Pšenice, ilustrační foto

Putin přitvrzuje. Přeruší dodávku některých komodit

Ruský prezident Vladimir Putin vydal příkaz, kterým hodlá přerušit dodávku určitého typu zboží a surovin na Západ. Čeho se ruské sankce budou týkat konkrétně, jasné není. Nyní o tom bude jednat ruská vláda. Výsledek by měl Kreml oznámit do dvou dní, upozorňuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek

V poskytovaných rozhovorech zdůrazňuje nejen dobro, které vykonal a koná pro národ, ale i fakt, že ho politika připravila o zdraví. Oficiální kandidaturu do prezidentské volby sice šéf ANO ještě neohlásil, ale už si připravuje terén pro případné prohlášení, že mu ji zhatilo spiknutí „polistopadového kartelu“.

Jestli vůbec státní žalobce Šaroch pošle kauzu Čapího hnízda k soudu, by mělo být jasné v řádu pár týdnů. Co bude dál pokud ano, je ve hvězdách.

Ruský prezident Vladimir Putin má podle nejodvážnějších odhadů majetek větší než Jeff Bezos nebo Bill Gates.

Ještě horší, než se čekalo. Schopnost Ruska splácet dluhy je mizivá

Americká ratingová agentura Fitch v úterý snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Ruska o dalších šest stupňů, protože v důsledku mezinárodních sankcí považuje neschopnost země splácet své závazky za bezprostřední hrozbu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Šéf ANO Andrej Babiš

Dalibor Martínek: Babiš jako nepřítel státu? Omyl. Babiš je nový „český Papež“

Přečíst článek
Babiš zpochybňoval jakost potravin z Ukrajiny, podle Výborného dezinformoval

Babiš se rozjel ve Sněmovně. Kritizoval dovoz „otráveného“ ukrajinského obilí. Král dezinformátorů, kontroval Výborný

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme