Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politická scéna je stabilní. Fiala i Okamura obhájili funkci

Tomio Okamura
profimedia.cz
Jana Havligerová

Dvě parlamentní strany - ODS a SPD, si v sobotu zvolily nové vedení. Tedy nové… Ani Petr Fiala, ani Tomio Okamura neměli protikandidáta, a zvítězili. Fialovi dalo hlas jedenaosmdesát procent volitelů, Okamura získal osmaosmdesát procent hlasů. Odhlédnuto od diametrálně rozdílných názorů obou uskupení, byly jak kongres ODS, tak celorepubliková konference SPD takové pěkné PR akce.

Reklama

Propadák Danuše Nerudové, tak by se dala označit první předvolební superdebata nazvaná „České zájmy v Evropě“. Přenášena byla z Bruselu a osm lídrů na ní pohovořilo o postoji svých partají k migračnímu paktu, pomoci Ukrajině a Green dealu. Prohlášením, že populistické strany jenom straší a žádní migranti tady nejsou, rozhodně zaujala bývalá neúspěšná kandidátka na prezidentku a kandidátka STAN na eurokomisařku Nerudová. Nedostatky, mírně řečeno, má i v dalších stěžejních evropských tématech. Třeba to stanařům ještě dojde.

Andrej Babiš prohlásil, že s SPD by v případné budoucí vládě neseděl, neb její představitelé o ANO lžou a nedrží slovo. Bryskně tak reagoval na volební konferenci okamurovců, kde Okamura sebevědomě prohlásil, že jeho strana hodlá být v příští vládě po boku ANO. A za takové spojenectví plédoval i čestný host, exprezident Miloš Zeman. Tak určitě. Ale nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko.

Reklama

Související

Andrej Babiš si zakoupil tyrolský kroj

Politický diář Jany Havligerové: Pořídí si Andrej Babiš také český a moravský kroj?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme