Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Ještě, že máme politiky a generály

Karel Řehka
profimedia.cz
Jana Havligerová

Díky politikům, a teď už i generálům, se nenudíme. Stačí, když promluví buď o svých koaličních partnerech či odpůrcích anebo o anonymních hrozbách. S přibližujícími se volbami to berou hlava nehlava, padni, komu padni. A pomluvy? Ty se šíří i do veřejné správy.

Reklama

Předsedkyně TOP 09 Pekarová Adamová opět promluvila. Podle ní by měl ve vládě skončit ministr školství za STAN Bek. Nesouhlasí ani s tím, aby se eurokomisařkou případně stala neúspěšná kandidátka na prezidentský úřad Nerudová. Šéfka topkařů si také stojí za tím, že k výměně ministryně pro vědu Langšádlové mělo dojít, a došlo k ní i proto, aby byla TOP 09 více viditelná ve vládě. A to se podařilo.

Mimořádná schůze sněmovny svolaná minulý čtvrtek kvůli druhému čtení návrhu zákona o zavedení korespondenční volby pro občany žijící v zahraničí bude mít nejspíš soudní dohru. Zatím nikoli u soudu ústavního a ne kvůli normě samotné. Předseda SPD Tomio Okamura ale označil lidoveckého místopředsedu sněmovny Bartoška za novodobého Hitlera. Bartoška zvažuje žalobu.

Premiér Petr Fiala a šéf ANO Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Bezpečnostní riziko - Babiš kontra Fiala

Jestli je Andrej Babiš bezpečnostní riziko nebo ne, stále není jisté. Politici vládní koalice si sice myslí (a také říkají), že ano. Poslanecká sněmovna, v níž mají ODS, T0P09, KDU-ČSL, STAN a Piráti většinu, ale žádné takové ani podobné usnesení nepřijala.

Přečíst článek

Zástupci vinařů se shodli, že nebudou po státu požadovat kompenzace za více než dvoumiliardové škody, které ve vinicích napáchaly jarní mrazy. „Jsme zvyklí podnikat v souladu s přírodou a víme, že jsou lepší nebo horší období,“ říkají. Že by už neplatilo, že tradičními nepřáteli českých zemědělců jsou jaro, léto, podzim a zima? Ale kdeže. Vinaři chtějí, aby politici i přestali debatovat, natož pak uvažovat, o zavedení daně na tiché víno.

Reklama

Pořídit si milenku nebo rozvést se, začíná být v Česku pro politiky a osoby veřejně činné opravdu riskantní. Obzvlášť v případě, že praskne obojí najednou. To je hned na obzoru informační operace, „účelově jsou šířeny různé informace, dezinformace a interpretace“. Tak už dejte tomu Řehkovi pokoj. I náčelník generálního štábu je jenom chlap.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme