Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zafunguje „efekt Musk“ i na Twitter? Budoucí majitel slibuje radikální změny. A miliardové tržby

Účet Elona Muska patří k nejcennějším na Twitteru
ČTK
 ČTK

Do pěti let má sociální síť Twitter dosáhnout pětinásobných tržeb oproti loňsku. Podle Elona Muska se společnost zaměří více na předplatitelský model, naopak význam reklamy by měl klesat.

Reklama

Elon Musk chce do roku 2028 zvýšit roční tržby Twitteru na 26,4 miliardy USD (626,3 miliardy korun) z loňských pěti miliard USD. Napsal to list the New York Times (NYT) s odvoláním na plán, který nejbohatší muž světa předložil investorům.

Podíl reklamy na celkových tržbách se má pod Muskovým vedením snížit na 45 procent z 90 procent v roce 2020. V roce 2028 by tržby z reklamy měly činit 12 miliard USD. Dalších deset miliard USD by mělo přinést předplatné.

Elon Musk sehnal sedm miliard na Twitter. Přispěl šéf Oraclu, Binance i saúdský princ

Musk sehnal sedm miliard na Twitter. Přispěl šéf Oraclu, Binance i saúdský princ

Elon Musk si zajistil přibližně 7,1 miliardy dolarů (asi 159 miliard korun), aby pomohl financovat převzetí společnosti Twitter v hodnotě 44 miliard dolarů (asi bilion korun). Přispěl mu mimo jiné miliardář a šéf společnosti Oracle Larry Ellison, saúdský princ Al-Valíd bin Talál nebo Sequoia Capital, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Musk o Twitteru: Více uživatelů, více svobody slova

Musk uzavřel dohodu o koupi Twitteru za 44 miliard USD v hotovosti minulý měsíc. Šéf výrobce elektromobilů Tesla tak převezme kontrolu nad sociální sítí, kterou využívají miliony uživatelů, včetně politiků. Musk slíbil ozdravit společnost, zvýšit počet uživatelů a umožnit větší svobodu slova.

Agentura Reuters tento týden s odvoláním na informovaný zdroj uvedla, že po uzavření dohody se Musk stane dočasným generálním ředitelem Twitteru.

Mimo jiné Musk očekává, že firma získá v roce 2023 z platebních služeb 15 milionů dolarů. Tento údaj by měl do roku 2028 vzrůst na 1,3 miliardy. Předpokládá také, že se mu podaří do roku 2028 zvýšit průměrný výnos na uživatele na 30,22 dolaru z loňských 24,83. Do roku 2025 má také vzrůst počet zaměstnanců firmy.

Prémiová předplatitelská služba Twitter Blue, pak má do roku 2025 mít 69 milionů uživatelů. Twitter službu spustil v loňském roce. Musk minulý měsíc v tweetu, který však již smazal, navrhl řadu změn prémiové služby Twitter Blue, včetně snížení ceny.

Bill Gates během Global Investment Summit v Londýně 19. října 2021

Bill Gates vrací úder. Twitter pod Muskem se může zhoršit, prohlásil

Miliardář a spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates varoval, že Elon Musk by mohl Twitter „přivést k horšímu stavu a většímu šíření dezinformací“ poté, co se generální ředitel Tesly dohodl na koupi populární sítě za 44 miliard dolarů (asi bilion korun). Gates tak vrací slovní úder Muskovi poté, co jej nejbohatší muž na světě obvinil ze shortování akcií Tesly, napsal server CNBC.

Přečíst článek

Elon Musk

Vylepšená verze Twitteru na burzu patří. Vrátí se tam do tří let, slibuje Musk investorům

Nejbohatší člověk na světě Elon Musk má s Twitterem velké plány. Nechce se přitom ohlížet na akcionáře, a tak sociální síť stáhne z burzy. Nevylučuje však, že tam Twitter vylepšený o nové funkce brzy vrátí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Elon Musk

Stanislav Šulc: I mistr Musk se někdy utne. Koupě Twitteru je jeho největší prohra

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme