Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bill Gates vrací úder. Twitter pod Muskem se může zhoršit, prohlásil

Bill Gates během Global Investment Summit v Londýně 19. října 2021
ČTK/AP
Dušan Kütner
duk

Miliardář a spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates varoval, že Elon Musk by mohl Twitter „přivést k horšímu stavu a většímu šíření dezinformací“ poté, co se generální ředitel Tesly dohodl na koupi populární sítě za 44 miliard dolarů (asi bilion korun). Gates tak vrací slovní úder Muskovi poté, co jej nejbohatší muž na světě obvinil ze shortování akcií Tesly, napsal server CNBC.

Reklama

Na středečním summitu generálního ředitele Wall Street Journal Gates řekl, že není jasné, jak Elon Musk změní Twitter, pokud převezme vlastnictví, a zároveň vyjádřil obavy z šíření dezinformací na platformách sociálních médií, uvedla CNBC.

Elon Musk

Vylepšená verze Twitteru na burzu patří. Vrátí se tam do tří let, slibuje Musk investorům

Nejbohatší člověk na světě Elon Musk má s Twitterem velké plány. Nechce se přitom ohlížet na akcionáře, a tak sociální síť stáhne z burzy. Nevylučuje však, že tam Twitter vylepšený o nové funkce brzy vrátí.

Přečíst článek

Gates – který býval nejbohatším člověkem planety, ale před několika lety byl v čele žebříčku nahrazen právě Muskem – se dále zeptal, jaký je Muskův cíl ​​s Twitterem a zda je jeho snaha prosazovat větší svobodu slova rozumná.

Jak se Musk staví k něčemu (na Twitteru), kde je napsáno ´vakcíny zabíjejí lidi´ nebo ´Bill Gates sleduje lidi´?" zeptal se Gates.

„Jaké jsou jeho cíle, co z toho nakonec bude? Odpovídá to myšlence menšího množství extrémních lží a podivných konspiračních teorií šířících se tak rychle? Sdílí tento cíl, nebo ne?” řekl Gates.

Spoluzakladatel Microsoftu zároveň připustil, že Muskovy výsledky v jiných společnostech jsou působivé a jeho dobu v čele Tesly a SpaceX označil za „ohromující“. Gates řekl, že věří, že Musk odvedl dobrou práci, když v těchto společnostech dal dohromady skvělý tým inženýrů. „Pochybuji, že se to tentokrát stane, ale měli bychom mít otevřenou mysl a nikdy Elona nepodceňovat,” řekl.

Elon Musk

Co pro mě bude úspěchem? Když na Twitteru bude diskutovat víc Američanů, říká Musk

Elon Musk má o u budoucnosti své poslední akvizice jasno. Na Twitter chce přitáhnout mnohem větší počet lidí a z okrajové sociální platformy vybudovat dominantní.

Přečíst článek

Komentáře technologického miliardáře přicházejí poté, co ho Musk minulý měsíc obvinil z shortování akcií Tesly. Musk také tweetoval hrubý vtip o Gatesovi. Ten to ale přešel s tím, že ho urážky netrápí. Zástupce Muska okamžitě neodpověděl na žádost CNBC o komentář.

Během posledních několika týdnů Musk naznačil řadu způsobů, jak by mohl zlepšit Twitter nad rámec podpory svobody slova. V úterý například navrhl, že může začít účtovat společnostem „mírný“ poplatek za používání platformy.

Jack Dorsey, šéf Twitteru

Muskovi se dostalo nejvyššího požehnání. Akvizici Twitteru podpořil jeho zakladatel Dorsey

Převzetí Twitteru nejbohatším mužem planety Elonem Muskem za 44 miliard dolarů (asi bilion korun) vyvolalo v mnohých nejistotu či přímo kritiku, co bude s populární sítí dál. Muskovi se však dostalo i jednoho zásadního „požehnání“ – přímo od zakladatele a bývalého šéfa Twitteru Jacka Dorseyho.

Přečíst článek

Dezinformace o vakcínách se během pandemie Covid-19 rozšířily na sociálních sítích jako lavina, přičemž někteří neprávem tvrdili, že Gates nějakým způsobem používal vakcíny k implantaci 5G čipů do lidí, aby mohl sledovat jejich polohu. „To je tak nečekané a skoro bizarní,” řekl Gates.

Je nebezpečné, když lidé zapudí klíčový nástroj, který je využit pro záchranu lidských životů. Věřím, že rolí toho, kdo vlastní sociální platformy, je zajistit, aby byla pravda šířena efektivně,“ míní Gates. Skutečnost, že informace o účinnosti léků se mohou šířit rychle a levně, by měla být pro lidstvo požehnáním, podotkl.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme