Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínský posiluje v IT. Za miliardu koupil část francouzské firmy Quadient

Daniel Křetínský
Profimedia
 ČTK

Investiční společnost Vesa Equity Investment podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče získala za miliardu korun zhruba šestiprocentní podíl ve francouzské softwarové společnosti Quadient, píší Seznam Zprávy. Quadient tvoří IT infrastrukturu například pro pošty a digitalizuje komunikaci firem se zákazníky. Tržní kapitalizace firmy je 669 milionů eur (více než 16 miliard korun).

Reklama

Společnost Quadient měla v letošním prvním pololetí tržby 522 milionů eur (13,5 miliardy korun), provozní zisk činil 68 milionů eur (1,7 miliardy korun). Působí hlavně v Severní Americe, Evropě a asijsko-pacifickém regionu a má pobočky ve 26 zemích.

Podle serveru investice zapadá do strategie Křetínského a Tkáče. Soustředí se na infrastrukturní firmy v širším slova smyslu, od energetiky až po maloobchod a logistické poštovní služby.

Fond Vesa Equity Investment se zaměřuje na burzovní investice a vlastní podíly ve společnostech PostNL, v britských supermarketech Sainsbury's, francouzské televizní společnosti TF1 a v americkém řetězci s teniskami Foot Locker. Fondu zároveň patří většinový podíl v britské poště Royal Mail.

Křetínský patří k nejvlivnějším postavám českého byznysu. Ovládá řadu průmyslových, obchodních, finančních nebo mediálních firem v České republice i v zahraničí. Časopis Forbes ho v nejnovějším žebříčku řadí na druhé místo mezi nejbohatšími Čechy, jeho majetek začátkem října odhadl na 210,9 miliardy korun.

Evropská komise schválila Křetínského firmě CMI převzetí francouzského vydavatelství Editis

Eurokomisaři schválili Křetínskému převzetí francouzského vydavatelství Editis

Evropská komise schválila smlouvu o převzetí francouzského vydavatelství Editis firmou Czech Media Invest českého miliardáře Daniela Křetínského. Editis je po Hachette Livre druhé největší vydavatelství ve Francii.

Přečíst článek

Daniel Křetínský

Síkela viní Křetínského. Využívá svá média ke kritice převzetí NET4GAS, uvedl ministr

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela viní miliardáře Daniela Křetínského, že využívá svá mediální aktiva ke kritice převzetí provozovatele plynovodů NET4GAS českou vládou, uvedl list The Financial Times. Křetínského Energetický a průmyslový holding v reakci uvedl, že obvinění vznesená Síkelou odmítá a že plně respektuje nezávislou redakční politiku.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme