Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Generali penzijní společnost má nové vedení. Do čela firmy jde Jana Zelinková

Nová generální ředitelka Generali penzijní společnost Jana Zelinková
Generali penzijní společnost
 nst
nst

Jana Zelinková se stala novou generální ředitelkou Generali penzijní společnosti a od začátku března 2024 přebírá vedení největšího tuzemského poskytovatele penzijního spoření. Na pozici nahrazuje Lenku Kejíkovou, která se od února letošního roku stala členkou představenstva Generali České pojišťovny v roli pojistně-technické ředitelky pro oblast životního pojištění.

Reklama

Zelinková se do skupiny Generali vrací zpět pom pěti letech, v minulosti zde působila v oblasti risk managementu. „Jsem připravena čelit všem výzvám, zejména v oblasti legislativních změn penzijního spoření. Věřím, že jsme schopni na tyto výzvy efektivně reagovat a současně nadále poskytovat našim klientům co nejlepší služby a podporu,“ řekla Zelinková.

Personální změny jsou součástí strategie skupiny Generali. „Věřím, že Jana na pozici generální ředitelky Generali penzijní společnosti naváže na dosavadní práci Lenky Kejíkové, která se přesunula do představenstva Generali České pojišťovny. Našli jsme v ní ideální nástupkyni s obchodní vizí,“ komentoval změnu Roman Juráš, předseda představenstva, generální ředitel Generali České pojišťovny a country manažer Skupiny Generali pro Českou republiku a Slovensko.

Změna na pozici generální ředitelky Generali penzijní společnosti úspěšně prošla nezbytným řízením před dohledovými orgány.

Generali penzijní společnost je dlouhodobě největší poskytovatel spoření na důchod v České republice. V současnosti má přes 1 milion klientů, z toho 297 tisícům přispívá na spoření také zaměstnavatel. Celkový objem spravovaných prostředků klientů ke konci roku 2022 činil 138,5 miliardy korun

Italská pojišťovna Generali

Jsme v nejlepší kondici ve své historii, hlásí pojišťovna Generali. Dobré výsledky má i její rival

Největší italská pojišťovna Generali v loňském roce zvýšila provozní zisk o osm procent na rekordních 6,9 miliardy eur (zhruba 174,5 miliardy korun). Nárůst zisku za loňský rok vykázala také rakouská pojišťovna Vienna Insurance Group (VIG). Zisk před zdaněním zvýšila o 32 procent na 773 milionů eur (zhruba 19,5 miliardy korun). Obě firmy působí i v České republice.

Přečíst článek

Správce Liberty Ostrava navrhl soudu, aby zrušil moratorium

Správce Liberty Ostrava navrhl soudu, aby zrušil moratorium. Firma má být v platební neschopnosti

Restrukturalizační správce podniku Liberty Ostrava navrhl soudu, aby zrušil všeobecné moratorium, které huť chrání před věřiteli. Firma je podle něho v platební neschopnosti. Napsal to server Seznam Zprávy s odvoláním na zprávu restrukturalizačního správce, kterou má k dispozici. Soud o tom bude podle serveru s vyloučením veřejnosti jednat 28. února.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Udržitelné podnikání začíná být samozřejmostí a povinností, podporují ho i pojišťovny

Udržitelné podnikání začíná být samozřejmostí a povinností, podporují ho i pojišťovny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme