Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Gatesovi jsou oficiálně rozvedení. Jak si rozdělí majetek, se neví

Manželství Billa a Melindy Gatesových bylo oficiálně ukončeno
ČTK
 ČTK

Manželství Billa a Melindy Gatesových je oficiálně ukončeno. Rozvodový dokument v pondělí podepsal soudce v Seattlu. Gatesovým nařídil, aby si rozdělili majetek podle podmínek separační dohody, která ale zůstává důvěrná.

Reklama

Není tak například jasné, kdo získá rodinné sídlo na břehu Washingtonova jezera na předměstí Seattlu, píše na webu list The New York Times. Všechny tři děti Gatesových jsou starší 18 let, takže se nyní už bývalí manželé nemuseli dohodnout na péči o ně. Žádný z nich nepožádal o změnu příjmení, ačkoliv Melinda Gatesová od oznámení rozchodu používá i svoje rodné příjmení Frenchová.

Už v květnu, kdy Gatesová podala žádost o rozvod, byly na ni převedeny akcie společnosti Cascade Investment v hodnotě více než tři miliardy dolarů. Podle Bloomberg Billionaires Indexu to však byl jen zlomek Gatesova jmění, jehož hodnota v čase oznámení byla asi 146 miliard dolarů. Od té doby Gatesův majetek podle indexu ještě narostl na více než 150 miliard dolarů.

Magazín Forbes hodnotu majetku Frenchové Gatesové odhaduje na 3,2 miliardy dolarů (68,6 miliardy korun), může ale prý být ještě vyšší.

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Buffett rozdal další miliardy a oznámil odchod z rady Nadace Gatesových

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z funkce jednoho ze tří správců dobročinné Nadace Billa a Melindy Gatesových, které už daroval více než 27 miliard dolarů (asi 575 miliard korun). S jejími cíli ale dál souzní a podporuje ji, oznámil 90letý investor.

Přečíst článek

Zkusí to spolu v nadaci?

Podle NYT otázkou nyní je, jak, nebo zda vůbec, pár bude pracovat v nadaci. Když Bill a Melinda Gatesovi začátkem května veřejně oznámili, že se rozvádějí, ujišťovali, že soukromou charitativní nadaci, která je největší na světě, se chystají řídit společně. Organizace se zaměřuje na problematiku globálního zdraví, boj s chudobou a genderovou rovnost. V nadačním fondu je 50 miliard dolarů, před časem Gatesovi informovali, že do něj přidali dalších 15 miliard dolarů.

Výkonný ředitel nadace Mark Suzman řekl, že Gatesovi se dohodli, že pokud po dvou letech někdo z nich bude další spolupráci považovat za nemožnou, odejde z organizace Melinda Frenchová Gatesová a od Billa Gatese dostane peníze na vlastní charitativní projekty.

Zlatá ryba, ilustrační foto

Klub těch opravdu nejbohatších se za poslední rok rozrostl

Majetek v hodnotě 100 a více miliard dolarů má v současnosti celkem deset lidí. Nejčastěji zakladatelé big tech firem.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Burza v Pekingu (ilustrační foto)

V Číně přibylo rozvodů miliardářských párů. Ne kvůli neshodám, ale ve snaze obejít pravidla burzy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme