Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bezos se pustil do Bidena. Kvůli cenám benzinu

Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon
ČTK
Stanislav Šulc
sta

Druhý nejbohatší muž planety a zakladatel Amazonu Jeff Bezos zkritizoval amerického prezidenta Joea Bidena. Ten v návaznosti na dramatický růst cen benzinu a nafty v USA na Twitteru vyzval prodejce pohonných hmot, aby snížili ceny. „To je úplné nepochopení podstaty trhu,“ reagoval Bezos na Twitteru.

Reklama

Cena benzinu a nafty má v USA zásadní vliv na popularitu prezidenta. A pokud Joe Biden alespoň trochu přemýšlí nad opětovnou kandidaturou, budou muset ceny pohonných hmot výrazně klesnout. A Biden si to uvědomuje. V reakci na ceny blížící se historickým rekordům Biden na sociální síti vyzval prodejce benzinu, aby snížili ceny.

„Žijeme v době války a globální hrozby. Přiznejte snižování cen, za které nakupujete, a snižte ceny, které účtujete na pumpách. A učiňte tak okamžitě,“ prohlásil Biden na Twitteru.

A dočkal se tvrdé reakce z mnoha stran. Tou nejméně očekávanou se stala reakce druhého nejbohatšího muže planety a zakladatele Amazonu Jeffa Bezose.

„Auvajs. Inflace musí být pro Bílý dům fakt velký problém, když jej nutí k podobným tweetům. Ale buďto se vědomě pouští zcela nesmyslným směrem, nebo to značí hluboké nepochopení tržních zákonitostí,“ uvedl Bezos.

Přitom právě Amazon, jehož e-commerce divize je značně závislá na logistice, a tedy i cenách pohonných hmot, by ze snížení cen benzinu profitoval.

Roztržka mezi prezidentem a podnikatelem tím však neskončila. Bílý dům ji však převedl do oficiální komunikace. Mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierre na tiskovce uvedla, že aktuální ceny benzinu jsou potvrzením toho, že trh americké spotřebitele zklamal.

Sídlo Světové banky ve Washingtonu.

Hlavní ekonomka Světové banky: Fed zaspal. Globální recesi už se nejde vyhnout

Hlavní ekonomka Světové banky (SB) Carmen Reinhartová pochybuje, že se americké a světové ekonomice podaří vyhnout recesi vzhledem k prudkému růstu inflace a úrokových sazeb a také vzhledem ke zpomalení tempa růstu v Číně.

Přečíst článek

Elon Musk

Musk: Továrny Tesly v Austinu i u Berlína jsou jen dvě velké černé díry na peníze

Dvě továrny Tesly na dvou kontinentech letos s velkou pompou spustily provoz, vzduchem létaly konfety a zářivé úsměvy Elona Muska nebraly konce. A střih. Pár měsíců poté šéf automobilky a nejbohatší člověk planety o fabrikách v Austinu a u Berlína prohlašuje, že jsou jen gigantickými kamny na spalování peněz. Důvod? Závody kvůli výpadku dodávek komponentů téměř nevyrábějí, píše CNBC.

Přečíst článek

 

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

čerpací stanice, ilustrační foto

Dobrá zpráva pro řidiče. Benzin i nafta zlevní, i když se Saúdové „vykašlali“ na Bidena

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Bezos se opět opřel do Bidena. Viní ho z vysoké inflace, která „ožebračí“ nejchudší Američany

Přečíst článek
Ceny benzinu 5. března 2022

Paliva v Česku opět zdražují. Obchodníky s ropou zneklidňuje Bidenův výrok, že Rusko může na Ukrajině použít chemické zbraně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme