Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zabavený dům mexického narkobarona získá majitele v loterii

Lístky mexické loterie
ČTK

Zabavený dům v mexickém městě Culiacán, odkud před lety za dramatických okolností uprchl obklíčený drogový boss Joaquín Guzmán přezdívaný El Chapo (Prcek), dnes patrně získá nového majitele ve státní loterii, píše agentura DPA.

Reklama

Někdejší šéf drogového kartelu Sinaloa unikl z relativně skromného příbytku 17. února 2014, když ho obklíčili mexičtí vojáci. Podařilo se mu to díky podzemní štole se vstupem ukrytým pod vanou.

Vláda prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora se nenápadný dům na adrese Constituyente Emiliano García č. 1811 pokoušela vydražit nejméně čtyřikrát, pokaždé neúspěšně. Před zařazením do loterie mexické úřady rezidenci o 261 metrech čtverečních nechaly opravit, natřít fasádu a místo v koupelně, kde kdysi ústil tunel, překrýt dlaždičkami.

Spolu s Guzmánovým domem čeká v loterii na výherce 21 dalších cen, z nichž některé byly zabaveny dalším členům mexického organizovaného zločinu. Hlavní cenou je apartmán v legendárním Aztéckém stadionu v hlavním městě Mexiku.

Napůl skartovaný obraz Banksyho

Banksyho poničené dílo jde znovu do aukce. A výrazně dražší

V roce 2018 se po úspěšném prodeji na aukci začalo "samo" ničit jedno dílo. Za tři roky jeho cena výrazně narostla.

Přečíst článek

Výtěžek loterie má jít na podporu mexických paralympioniků. Dosud se prodalo kolem dvou milionů lístků v ceně 250 pesa (270 korun) za kus. Výherce má podle pravidel 60 pracovních dní na to, aby se k výhře přihlásil.

Nyní 64letý El Chapo byl po desetiletí nejmocnějším drogovým bossem v Mexiku a 25 let vedl kartel, který pašoval do USA drogy a proslul svou krutostí vůči komukoliv, kdo se postavil jeho operacím do cesty. Guzmán byl dopaden pouhých pět dní po útěku z Culiacánu, v roce 2019 byl odsouzen americkým soudem na doživotí a nyní pobývá ve věznici ve státu Colorado.

Sbírka The Macklowe Collection.

Aukce století. V Sotheby’s nabídnou umění za 13 miliard kvůli rozvodu majitelů

Jedna z největších sbírek umění The Macklowe Collection je na prodej. Pětašedesát děl nabídne newyorská aukční síň Sotheby’s ve dvou aukcích 15. listopadu a v květnu příštího roku. Vynést by měla asi 600 milionů dolarů (13 miliard korun).

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme