Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vypadá jako baťovský domek ve Zlíně, jen je ze dřeva. Postavili ho za osm hodin

Freedomek v Tachově.
BoysPlayNice
Petra Jansová

Variabilita, možnost jednoduchého přemístění a především rychlost výstavby. Dřevěný domek postavili v Tachově na Plzeňsku za pouhých osm hodin.

Reklama

Koncept Freedomku, tedy nízkonákladového domku, který lze postavit během několika málo hodin, jeho tvůrci, architekt Marek Štěpán a zakladatel společnosti Freedomky Jiří Brosch, představili poprvé v roce 2010 v rámci akce Architecture Week. Už tehdy Freedomek sklidil nečekaný ohlas. Během několika dní probíhající výstavy jím prošlo více než 25 tisíc lidí. Od té doby jich bylo smontováno více než 120. Lidé si je pořizují k rekreaci nebo třeba na důchod. A zajímají se o ně i milovníci designu.

Kompletně vybavený domek o dispozici 50 metrů čtverečních vyjde na asi 1,5 milionu korun bez daně, objekt určený pro čtyřčlennou rodinu pak na tři miliony.

„Koncept se za deset let nezměnil, ale vyvinuly se technologie, rozmanitost i typy domků,“ přiblížil brněnský architekt. Domky si podle něj lze pořídit v několika velikostech, a vybrat si lze i typ vybavení. Už v základní variantě classic je domek po sestavení k okamžitému nastěhování.

Jak takový domek vypadá, se podívejte do následující galerie.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Jedna ze staveb nominovaných v užším kole České ceny za architekturu stojí nedaleko Zlína. Navrhl ho architekt Petr Janda / brainwork

Nejlepší česká architektura: To jsou mosty, nádraží i krematorium pro zvířata

Přečíst článek
Tyto útulny budou v budoucnu umístěny na všech turisticky atraktivních lokalitách.

FOTOGALERIE: Čeští turisté plesají. Dostanou možnost pohodlného přespání

Přečíst článek
Chatka na Zlínsku je inspirována Skandinávií.

I Norové jsou chataři. Dávno už však neodpočívají ve srubech, ale v moderních dřevostavbách. Jedna je i na Zlínsku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme