Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V zoologické zahradě uhynulo slůně Amalee, podlehlo slonímu herpes

V pražské zoologické zahradě uhynulo slůně Amalee. Podlehlo nemoci, která se nazývá sloní herpes.
ČTK
 ČTK

V pražské zoologické zahradě uhynulo slůně Amalee. Podlehlo nemoci, která se nazývá sloní herpes. Amalee byla nejmladším slůnětem v pražské zahradě, narodila se v květnu 2020.

Reklama

„Je to pro nás všechny, a nejvíce pro chovatele, zdrcující zpráva. Prosíme o porozumění v tom, že ji bezprostředně nebudeme komentovat a podrobné informace zveřejníme na stránkách Zoo Praha až příští týden,” uvedla zahrada.

Sloní herpes postihuje zejména slůňata a mívá velice rychlý průběh, který nedokáže zastavit ani okamžitá léčba. „Tak tomu bohužel bylo i v případě Amalee,” dodala zoo.

Pražská zoologická zahrada chová slony indické, někteří jsou v chovu už desítky let. Mladší samice přivedly na svět v roce 2016 samečky Rudiho a Maxe a v roce 2020 samičky Lakunu a Amalee.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Takto by mělo v budoucnu vypadat Hlavní nádraží v Praze.

Tohle není nádraží, to je pergola z Dubaje. Projekt Dánů na nový Hlavák schytává kritiku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme