Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V hale O2 universum se rojí Batmani či Spidermani. Comic-con začal

V Praze začal 15. října 2021 druhý ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih Comic-Con.
ČTK

V pražské hale O2 universum začal druhý ročník festivalu Comic-Con Prague, který se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy v žánru sci-fi, fantasy a hororu. V prostorách haly a jejím okolí se tak začali rojit postavy Batmanů, Spidermanů a dalších kultovních superhrdinů. Podívejte se na fotogalerii z prvního dne akce, která potrvá do neděle.

Reklama

Comic-Conu Prague se totiž tradičně účastní řada takzvaných cosplayerů, kteří svou lásku k oblíbeným fantasy hrdinům vyjadřují nejen skrze kostýmy, a předvádí tak svou zručnost, ale i prostřednictvím hereckých talentů.

Svoji účast letos potvrdily herečky Natalia Tenaová, která hrála například ve filmech o Harry Potterovi a seriálu Hra o trůny, Torri Higginsonová a Anna-Louise Plowmanová, z herců pak Jake Busey, Toby Stephens nebo Norman Lovett. Účast na Comic-Conu již dříve přislíbil herec Ray Stevenson, známý z filmů Král Artuš, trilogie Thor nebo seriálů Řím a Dexter.

Do Prahy se chystá i herečka Suanne Braunová, kterou proslavila role Hathor v seriálu Hvězdná brána. Hostem festivalu bude také Nikkarin, český komiksový kreslíř, autor komiksové série 130 a alba Super Spellsword Sága. Ze spisovatelů se fanoušci mohou těšit na Unu McCormackovou, Miroslava Žambocha, Ondřeje Neffa, Vilmu Kadlečkovou, Jana Kotouče, Petra Macka a další.

Letos v květnu se již uskutečnila akce Comic-Con Prague: Home Edition, která byla náhradou za posunutý Comic-Con Prague. Nabídla on-line program na třech pódiích. Termín pořadatelé vzhledem k pandemické situaci přesunuli již potřetí.

Banksy: Láska v koši

Banksyho napůl skartovaný obraz se prodal za půl miliardy

Banksyho napůl skartované dílo trhlo aukční rekord. Prodalo se za Za 18,5 milionu liber (přes půl miliardy korun).

Přečíst článek

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První taková akce se konala v USA v roce 1970. Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih dorazilo loni do pražského O2 universum 23 tisíc návštěvníků.

Banksy: Láska v koši

Banksyho napůl skartovaný obraz se prodal za půl miliardy

Banksyho napůl skartované dílo trhlo aukční rekord. Prodalo se za Za 18,5 milionu liber (přes půl miliardy korun).

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

video

Stanislav Šulc: Avatar je kolosální pohádka s hrozivým záporákem. Člověkem

Přečíst článek
Komiksovou superhrdinku Laru Croft ve filmech ztvárnila Angelina Jolie

Vydavatel kultovního Tomb Raideru prodal práva za stamiliony dolarů, investuje do blockchainu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme