Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pavel Zima ze Seznamu otevřel muzeum Škodovek

Stanislav Šulc

Svět Škodovek v Mrači nabízí kolem stovky krásných vozů z Mladé Boleslavi.

Reklama

„‚Vykašli se na návratnost a likviditu,’ řekl jsem kdysi Pavlu Zimovi, když se mne zeptal, jak má investovat. ‚Investuj do toho, co tě baví a co ti přináší radost,’ Pavel teď otevřel muzeum Škodovek.” Tak pozval do nového muzea plného legendárních vozů mladoboleslavské značky majitel Seznam.cz Ivo Lukačovič.

Jak to celé začalo? „Na přelomu milénia jsme si koupili prvního veterána. Pak se nám stala taková nehoda... postupem let se z jednoho stala sbírka okolo sta aut. Skladovali jsme je různě po halách a garážích a v sezóně jsme vyrazili s pár z nich na srazy. Přišlo nám ale líto, že většina je jich jen tak schovaná. Proto vznikl nápad vybudovat místo, kde by dělaly radost nejen nám. V roce 2018 jsme objevili starý areál, který odpovídal našim představám a v roce 2019 jsme se již pustili do práce a začali budovat,” popisují tvůrci muzea, kteří na jeho otevření hledali podporu také na crowdfundingovém serveru HitHit.

Vetránům lesk sluší

A povedlo se. Pavel Zima, jeden z ředitelů Seznamu, otevřel Svět Škodovek v Mrači pro veřejnost právě 10. července a návštěvníci si zde budou moci prohlédnout kolem stovky krásně nablýskaných vozů mladoboleslavské značky. Hlavním lákadlem pak je největší ucelená sbírka sportovních škodovek na světě.

Automuzeum Svět Škodovek v Mrači má sezónní otevírací dobu. Po dobu července a srpna je muzeum otevřeno od úterý do neděle od 10 do 17 hodin, v dubnu, květnu, červnu, září a říjnu je potom otevřeno o víkendech a státních svátcích.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Škoda 1000 MB

FOTOGALERIE: Legendární „embéčko“ slaví kulaté výročí. U Čechů je stále oblíbené

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme