Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pařížský byt Karla Lagerfelda má nového majitele. Ten zaplatil dvojnásobek vyvolávací ceny

Módní návrhář Karl Lagerfeld
ČTK
 ČTK

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun), tedy téměř dvojnásobek vyvolávací ceny, napsal list Le Parisien. Futuristické luxusní sídlo někdejšího uměleckého ředitele značky Chanel má výhled na Seinu a muzeum Louvre. Kdo si jej ale jako nový majitel vychutná, organizátor aukce nezveřejnil.

Reklama

O prodeji třípokojového bytu o ploše 260 metrů čtverečních formou dražby rozhodl monacký správce pozůstalosti po návrháři. Lagerfeld zemřel v roce 2019. Byt se podle francouzských médií prodal draze, ale rychle - aukce trvala pouhých 19 minut. Účastníci dražby museli před akcí složit zálohu milion eur.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si byt slavného módního návrháře

Byt se nachází v domě ze 17. století na Voltairově nábřeží v srdci Paříže, byl však kompletně zrekonstruován a podle Le Parisien porušuje všechny zvyklosti běžného starého pařížského bytu; podlahu nelemují lišty, chybí obvyklé dřevěné parkety. Hlavní místnost o velikosti 120 metrů čtverečních zahrnuje četné podsvícené knihovní police, příčky z pískovaného skla či betonovou podlahu, což celému prostoru dodává vzezření kosmické lodi.

Spací část s výhledem do vnitrobloku má ložnici s odnímatelnými příčkami a navazující šatna zabírá velkorysých 50 metrů čtverečních. Byt doplňuje skromná kuchyň z nerezové oceli a koupelna se solitérní velkou bílou vanou.

V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Na pozemku v pražské Revoluční ulici chystá investor společnost RSJ nový projekt. Původní koncept od Evy Jiřičné, který se nebude realizovat kvůli památkářům, nahradí levitující průhledný dům s pasáží od česko-francouzského týmu architektů ze studií Peer collective a Studia Muoto. Projekt v mezinárodní soutěži vybrala odborná porota z celkem 84 návrhů.

Přečíst článek

Chata Bohumila Hrabala v Kersku na Nymbursku

Hrabalova chata se po rekonstrukci znovu otevře, díky veřejnosti se vrátily některé předměty

Zrekonstruovaná chata Bohumila Hrabala v Kersku na Nymbursku se lidem poprvé otevře u příležitosti festivalu Hrabalovo Kersko 18. května. Středočeský kraj a Polabské muzeum, které objekt spravuje, aktuálně dokončují rekonstrukci. Chata má díky ní působit dojmem, jako by se z ní spisovatel právě na chvíli vzdálil, uvedla za středočeské hejtmanství Zuzana Žídková. Hrabal se narodil 28. března 1914.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme