Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Míval tu prodejnu Laurin & Klement. Teď palác v centru Prahy projde proměnou za miliardu

Rekonstrukce historického paláce na náměstí Republiky začne.
Se svolením Crestyl
Petra Jansová
pej

Rekonstrukce historického paláce na náměstí Republiky začala. Projekt s názvem NR7 ponechá stávající funkční využití kombinující prostory pro obchody a služby s kancelářemi, upozornila na to společnost Crestyl.

Reklama

Budova nabídne celkem devět podlaží s přibližně 5,6 tisíc metrů čtverečních plochy. Dokončení rekonstrukce je naplánováno na rok 2024. Celková investice do projektu přesáhne jednu miliardu korun. Majitelem objektu skupina Crestyl.

Palác, který byl postaven v roce 1905 v neoklasicistním stylu podle návrhu architekta Adolfa Foehra a Alfonse Wertmüllera (autor Státní opery) jako sídlo pojišťovny Allianz, stojí na rohu náměstí Republiky a ulice Králodvorská v sousedství obchodního domu Kotva.

V obchodní jednotce orientované do náměstí Republiky byla dokonce umístěna jedna z prvních prodejen Laurin & Klement. V roce 1945 pak byla budova přidělena Československé straně národně socialistické pro zřízení sídla stranické centrály.

V dolních podlažích se po rekonstrukci počítá s umístěním obchodů, v horních patrech vzniknou kanceláře.

Vltavská filharmonie

Vltavská filharmonie: Stát by měla do 10 let a stane se symbolem Prahy, říká urbanista

Nejenom architektura, ale i řešení veřejného prostranství byly hlavními aspekty výběru odborné komise, jež hledala ideální návrh Vltavské filharmonie. Vítěz je nyní známý. Prestižní objekt na Vltavské navrhne dánské studio Bjarke Ingels. Do pětice těch nejlepších projektů se probojoval i návrh českého architekta Petra Hájka.

Přečíst článek

Realitní bublina v eurozóně splaskne až s výrazně dražšími hypotékami, zní z ECB

Nemovitosti v zemích eurozóny jsou předražené, někde až o extrémních šedesát procent, zní z ECB. K vyfouknutí cenové bubliny na realitním trhu by podle zprávy evropské měnové autority mohlo dojít, pokud úroky u hypoték porostou rychleji než inflace.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Domek v Říčanech

Jak se staví v nejlepším městě pro život? V Říčanech se dá najít i kvalitní architektura

Přečíst článek
V Automatických mlýnech v Pardubicích se sto let nepřetržitě mlelo obilí až do roku 2013. Pod taktovkou manželů Smetanových se areál revitalizoval

Češi vyslali to nejlepší do prestižní architektonické soutěže. Uspěje revitalizace Automatických mlýnů?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme