Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Levné hotely už Čechy nezajímají. Za luxus si umějí připlatit

Výstavbu na Kapverdách táhne zájem turistů.
iSTock
 ČTK

Kam za teplem vyrazí Češi na zimní dovolenou? Hitem bude vedle tradičního Turecka a Egypta také blízká exotika. Kapverdy, Kanáry nebo Emiráty. Cestovní kanceláře si všímají, že Češi na dovolené nešetří, častěji si dopřávají luxusu pětihvězdičkových hotelů a all inclusive.

Reklama

Tuzemské cestovní kanceláře a agentury prodaly letos od začátku ledna do konce září o 12 procent více zájezdů než za stejnou dobu loni. Zvýšila se i průměrná prodejní cena dovolených. V případě týdenního zájezdu leteckou dopravou o 600 korun na 19 200 korun, u dopravy autobusem o 1600 korun na 11 400 korun. Uvedla to Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Za nárůstem prodejní ceny podle ní stojí také vyšší poptávka Čechů po pětihvězdičkových hotelích a kvalitnějších službách.

Vyšší poptávku po pětihvězdičkových hotelích s all-inclusive stravováním, kdy jsou snídaně, obědy a večeře zahrnuty v ceně dovolené, a službách za příplatek, jako jsou privátní transfery z letiště či pokoje s výhledem na moře, cestovní kanceláře a agentury pozorují od loňského roku. „Přestože se cestovní kanceláře a agentury letos potýkaly s nepředvídatelnými situacemi ve svých destinacích, jako jsou požáry, povodně, přívalové deště a hurikány, zemětřesení a tak dále, převýšily prodeje zájezdů loňskou úspěšnou sezonu,“ sdělila asociace.

Zimní hity? Kanáry, Kapverdy i Emiráty

Na letošní podzim a zimu v prodejích podle asociace vedou zejména poznávací zájezdy. Z dovolených u moře pak Češi volí blízkou exotiku. „Země jako jsou Egypt, Turecko, Maroko, Spojené arabské emiráty, Omán, Jordánsko, Kapverdské a Kanárské ostrovy či Portugalsko vedou v žebříčku nejprodávanějších pobytových zájezdů v podzimním období. Pokračujícímu vysokému zájmu o pobyty u moře přispělo i příznivé zářijové počasí,“ sdělila asociace.

Nový cestovatelský hit? Kapverdy:

Podzimní prázdniny, které letos budou od čtvrtka 26. do neděle 29. října, jsou jedním z nejžádanějších termínu dovolených. Prodeje na toto období jsou meziročně vyšší až o desítky procent.

Například cestovní agentura Invia eviduje na podzimní prázdniny o 45 procent vyšší poptávku než loni. V 61 procentech případů se jedná o nákupy v předprodeji, zbytek jsou naopak last minute nabídky, uvedla mluvčí Jiřina Ekrt Jirušková. „Celkově máme díky rozšířené nabídce a novým destinacím rezervace o 80 procent vyšší než loni a v prodeji jsou jen poslední místa na last minute,“ řekla mluvčí CK Čedok Kateřina Pavlíková. O desítky procent vyšší poptávka je také v CK Fischer a Exim Tours, uvedl mluvčí Jan Bezděk.

I v takovém luxusu se dá strávit dovolené v Turecku. Podívejte se:

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Na dotek ráje - Nosy Iranja, Madagaskar

Reportáž z ráje. Madagaskar je uhrančivý ostrov plný přírodních krás a kontrastů

Přečíst článek

Bydlet jako král. Podívejte se, jak vypadá luxusní apartmá v Dubaji za 100 tisíc na noc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme