Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka

Chlebová nebo rybí polévka, zemlbába a krupicová kaše aneb naše tradiční jídla turisty ze zahraničí moc nepřesvědčila. Polévka z chleba je podle žebříčku gastro serveru Taste Atlas nejenom nejhorším českým pokrmem, ale také čtvrtým nejméně chutným na světě.
Různé varianty chlebové polévky se vaří v celé Evropě. Například v Lombardii se opečené chlebové plátky a syrová vejce přelévají vroucím hovězím vývarem, v Portugalsku do ní zase dávají sázené vejce a koriandr. Každopádně do žebříčku těch nejhorších pokrmů se „vyšvihla“ jen naše „žebračka“ - tak se jí v Česku říká.
Jaká jsou nejhorší tuzemská jídla podle Taste Atlas se můžete podívat do následující galerie.
„Tato jednoduchá polévka je tradiční český pokrm připravovaný ze starého chleba, vody, cibule a různých druhů koření. Rafinovanější verze se občas zahušťují jíškou a mohou obsahovat ochucené vývary nebo různou kořenovou zeleninu,“ popisuje server polévku.
Hned za ní se umístila tradiční rybí polévka a houbový Kuba.
TasteAtlas je online průvodce tradičních jídel. Shromažďuje autentické recepty, recenze kritiků a studie o oblíbených ingrediencích a pokrmech. Aktuálně eviduje informace o téměř 10 tisících jídlech a devíti tisících restaurací.
Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.
Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich
Newstream TV
Restauraci a plovárnu Jureček si zamilovala už prvorepubliková smetánka. Vyhledávaným místem, gastronomickým pointem v Říčanech, je dodnes. Do restaurace míří ti lépe oblečení, do kiosku u plovárny mámy s dětmi, cyklisti a starousedlíci. Tohle místo jsme se vydali v našem letním seriálu poznat za vás.
Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky
Enjoy
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.