Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka
iStock
Petra Nehasilová
pej

Chlebová nebo rybí polévka, zemlbába a krupicová kaše aneb naše tradiční jídla turisty ze zahraničí moc nepřesvědčila. Polévka z chleba je podle žebříčku gastro serveru Taste Atlas nejenom nejhorším českým pokrmem, ale také čtvrtým nejméně chutným na světě.

Různé varianty chlebové polévky se vaří v celé Evropě. Například v Lombardii se opečené chlebové plátky a syrová vejce přelévají vroucím hovězím vývarem, v Portugalsku do ní zase dávají sázené vejce a koriandr. Každopádně do žebříčku těch nejhorších pokrmů se „vyšvihla“ jen naše „žebračka“ - tak se jí v Česku říká.

Jaká jsou nejhorší tuzemská jídla podle Taste Atlas se můžete podívat do následující galerie.

„Tato jednoduchá polévka je tradiční český pokrm připravovaný ze starého chleba, vody, cibule a různých druhů koření. Rafinovanější verze se občas zahušťují jíškou a mohou obsahovat ochucené vývary nebo různou kořenovou zeleninu,“ popisuje server polévku.

Hned za ní se umístila tradiční rybí polévka a houbový Kuba.

TasteAtlas je online průvodce tradičních jídel. Shromažďuje autentické recepty, recenze kritiků a studie o oblíbených ingrediencích a pokrmech. Aktuálně eviduje informace o téměř 10 tisících jídlech a devíti tisících restaurací.

VIP Eva Talks se Zdeňkem Pohlreichem
video

Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.

Přečíst článek

Restaurace na Jurečku v Říčanech má příjemnou pivní zahrádku.

Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky

Restauraci a plovárnu Jureček si zamilovala už prvorepubliková smetánka. Vyhledávaným místem, gastronomickým pointem v Říčanech, je dodnes. Do restaurace míří ti lépe oblečení, do kiosku u plovárny mámy s dětmi, cyklisti a starousedlíci. Tohle místo jsme se vydali v našem letním seriálu poznat za vás.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Restaurace na Jurečku v Říčanech má příjemnou pivní zahrádku.

Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky

Přečíst článek
Nová restaurace na střeše Masaryčky

Na střeše zlaté Masaryčky je nová restaurace. Láká na těstoviny z chleba a luxusní šampaňské

Přečíst článek
Doporučujeme