Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu. Mají tam silnější pivo, zdůrazňuje ministerstvo

Britové varují své fanoušky před Eurem v Německu
ČTK
 ČTK

Britští fotbaloví fanoušci, kteří se v létě chystají do Německa na fotbalové Euro 2024, obdrželi oficiální varování od své vlády, že německé pivo může být silnější než anglické či skotské pinty a že by se také vůbec nemuseli dostat na zápas, pokud si jich dají moc, uvedl web BBC.

Reklama

Britské ministerstvo zahraničí zveřejnilo na svém webu oficiální cestovní poradenství před letošním Mistrovstvím Evropy ve fotbale, které se bude konat od poloviny června do poloviny července v deseti německých městech. Podle BBC se očekává, že se na turnaj vypraví stovky tisíc britských fanoušků.

„Pivo může být silnější než v Británii, takže pijte zodpovědně, pamatujte na své meze a dodržujte místní zákony. Pokud to s pitím přeženete, nemusí vás pustit na stadion,“ uvedlo ministerstvo v bodu pod hlavičkou „Alkohol“.

Obsah alkoholu v britských spodně i svrchně kvašených pivech činí podle britské charitativní organizace Drinkaware v průměru 4,4 procenta. Síla německých piv se oproti tomu obvykle pohybuje v rozmezí 4,7 až 5,4 procenta.

Německá ostuda. Fotbalisty nově oblékne Nike, Adidas končí

Německá ostuda. Fotbalisty nově oblékne Nike, Adidas končí

Německým politikům se nelíbí, že fotbalová reprezentace od roku 2027 nebude hrát v dresech vyráběných domácí firmou Adidas. Rozhodnutí Německého fotbalového svazu (DFB) dát přednost americkému výrobci sportovní módy Nike považují za nevlastenecké, napsal deník Die Welt na svých internetových stránkách.

Přečíst článek

Spoluzakladatel Asociace skotských fotbalových fanoušků Paul Goodwin stanici BBC řekl, že si musel překontrolovat datum zveřejnění cestovních rad ministerstva, aby se ujistil, že to není aprílový žert.

„Je samozřejmě mnoho věcí, před kterými je třeba skotské fanoušky varovat, ale opravdu si nemyslíme, že tohle je jedna z nich,“ uvedl.

Skotsko se utká hned v úvodním zápase turnaje 14. června v Mnichově s Německem. Anglie nastoupí proti Srbsku o dva dny později v Gelsenkirchenu. Wales ani Severní Irsko se na turnaj nekvalifikovaly.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme