Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alfa Romeo opět útočí na emoce. Představila luxusní poctu slavnému modelu

Alfa Romeo 33 Stradale vznikne pouze v limitované třiatřicetikusové sérii
Alfa Romeo
Jiří Frydlewicz
fry

Automobilka Alfa Romeo představila nový vůz, který chytne za srdce nejen fanoušky sportovní legendy. Italská firma představila model Alfa Romeo 33 Stradale, který je poctou stejnojmennému modelu ze šedesátých let. Jde i o návrat automobilky do sféry zakázkově vyrobených kusových vozů.

Reklama

FOTOGALERIE: Prohlédněte si nový skvost od italské automobilky Alfa Romeo

Pouze 33 zákazníků si bude moci dopřát jízdu v tomto luxusním voze, jehož cenu automobilka neuvedla. Tito šťastlivci, o kterých už je údajně rozhodnuto, si mohou zvolit typ motoru, buď klasický dvojnásobně přeplňovaný zážehový šestiválec s výkonem 620 koňských sil, nebo elektromotor. Na výběr jsou celkem tři elektromotory získávající energii z vysokonapěťové baterie. Druhý jmenovaný pohon obdaří vůz celkem 750 koňskými silami.

Podívejte se na oficiální představení Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa Romeo 33 Stradale

Obě verze nicméně dosáhnou stejné maximální rychlosti - 333 kilometrů v hodině. Na stovku se mimochodem vůz dostane za méně než tři sekundy. 

Specialitou moderní verze Stradale bude stejně jako u modelu ze šedesátých let vyklápění dveří směrem vzhůru. 

Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

FOTOGALERIE: Porsche 911 z nejvzácnější výroční série jde do dražby. Ani deset milionů nemusí stačit

Model 911 Club Coupe, prezentovaný společností Gooding & Co., je jedním z pouhých 13 vozů vyrobených v roce 2012 jako pocta k 60. výročí založení klubů Porsche. Cena v aukci mohla vyšplhat i na 375 tisíc liber (přes 10 milionů korun), očekává prodávající společnost.

Přečíst článek

Apple, ilustrační foto

Aukce překonala očekávání. Jeden z prvních počítačů Apple se v USA vydražil za pět milionů

Jeden z prvních osobních počítačů vyrobených společností Apple a podepsaný spoluzakladatelem firmy Stevem Wozniakem se prodal v aukci ve Spojených státech za více než 223 tisíc dolarů (bezmála pět milionů korun). Informovala o tom agentura AP s odvoláním na aukční síň RR Auction. Ta počítač Apple-1 uvedla do plně funkčního stavu a dodala k němu na míru vyrobený kryt se zabudovanou klávesnicí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme