Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pro boty Nike budou muset Rusové vycestovat. Výrobce se zcela stahuje z ruského trhu

Pro boty Nike budou muset Rusové vycestovat. Výrobce se zcela stahuje z ruského trhu
Pixabay

Americká společnost Nike, která je největším výrobcem sportovního oblečení na světě, se rozhodla zcela opustit ruský trh. Firma uvedla, že znovuotevření svých ruských obchodů neplánuje.

Reklama

Nike už na začátku března pozastavil provoz svých ruských obchodů v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu, nyní se rozhodl z ruského trhu zcela stáhnout.

„Společnost Nike učinila rozhodnutí opustit ruský trh. Naší prioritou je zajistit plnou podporu svým zaměstnancům, zatímco budeme v příštích měsících zodpovědným způsobem omezovat své aktivity,” uvedla firma v prohlášení zaslaném agentuře Reuters.

Tento krok je pro Nike spíše symbolický a nebude mít výraznější dopad na hospodářské výsledky podniku. Souhrnné příjmy z Ruska a Ukrajiny se totiž na celosvětových tržbách firmy podílely méně než jedním procentem.

Dubaj, ilustrační foto

Dubajsk. Ruské tažení do Dubaje nebere konce, mají tam už svoje první lázně

Po 24. únoru, kdy Evropa začala uzavírat svůj vzdušný prostor ruským letadlům, začali bohatí Rusové létat jinam: především do Střední Asie a na Blízký východ. Do května se formovala nová geografie ruské elity, ukazují údaje o téměř 2000 letech analyzované deníkem The New York Times. Tento svět má jedno jasné centrum: Dubaj.

Přečíst článek

Aktivity v Rusku již v reakci na válku na Ukrajině omezila či přerušila řada západních podniků, včetně výrobců automobilů, maloobchodníků či technologických společností. Kreml minulý týden vyjádřil přesvědčení, že řada západních podniků by se do Ruska ráda vrátila.

„Mnohé firmy ze západních zemí, včetně členských států EU, ze Spojených států a Kanady, mají stále zájem o ruský trh,” uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zara v Rusku zavírá.

Ani židle z Ikea, ani triko ze Zary. Firem, které zastavují prodej v Rusku, stále přibývá

Každý den přibývá další zboží, které si Rusové kvůli Putinově invazi na Ukrajinu nekoupí. Americké a evropské řetězce ve snaze dát najevo svůj postoj ukončují prodej v celém Rusku. Ty, které tak ještě neučinily, jsou naopak terčem kritiky na sociálních sítích. Kvůli obavě ze znehodnocení rublu tak ruští občané vzali některé prodejny útokem, upozorňuje server agentury Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Nord Stream 2, výstavba plynovodu, ilustrační foto

Habeck si oddechl, turbína k Nord Stream 1 už je na cestě do Ruska. Plynovod se ale rozjede se zpožděním

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme