Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Živě: Největší ESG akce odstartovala. Pražský hrad hostí Global ESG & Sustainability Summit 2023

Živě: Největší ESG akce odstartovala. Pražský hrad hostí Global ESG & Sustainability Summit 2023
GES, užito se svolením
 nst
nst

Inspirativní přednášky více než 35 předních českých odborníků na udržitelnost a ESG, panelové diskuze, rozhovory s moderátory či networking. To vše nabídne Global ESG & Sustainability Summit 2023. Sledujte živý přenos z akce.

Reklama

Na akci, která proběhne 27. dubna 2023 na Pražském hradě v prostorách Martinického paláce a na níž zavítá přes 300 účastníků a více než 20 tisíc diváků ji shlédne online, se představí i řada přednášejících ze zahraničí. Z těch českých si diváci budou moci poslechnout například ministra životního prostředí Petra Hladíka, Petru Hanzlíkovou z Googlu či Jakuba Skavroně z Climate Leaders. Seznam řečníků i podrobný program akce najdete na jejím webu.

Sledujte živý přenos z akce:

Účastníci budou mít v rámci akce možnost seznámit se s více než 30 startupy. Velká část bude věnována ochraně klimatu a životního prostředí ve vzdálené Kostarice, akce představí trendy pro rok 2023, nejlepší ESG strategie, zelené investice, pokřtí se kniha o putování na kole z Prahy do Tibetu a mnoho dalších témat. 

„Na konferenci GES - Global ESG & Sustainability Summit 2023 se diváci budou moci přesvědčit o tom, jak bohatý svět udržitelnosti, budeme srovnávat co se děje v Evropě s tím, co se odehrává jinde ve světě a budeme si pokládat otázku kde se v tomto světě nachází malé Česko a kde Kostarika, která je rozlohou ještě o něco menší a nemá oporu ve formě EU fondů a může se spolehnout pouze sama na sebe,“ říká Jan Novotný, hlavní organizátor summitu.

Vše k ESG čtěte zde

Inspirativní přednášky i networking 

Diváci budou moci navštívit nejen přednášky zkušených řečníků a CEO, ale také se aktivně zapojit do diskuzí či networkingu, který bude po celou dobu akce probíhat v přilehlých saloncích. Účastníci se budou moci ještě před zahájením summitu a po celou dobu jeho trvání propojovat prostřednictvím online networkingové aplikace. 

K dispozici bude i záznam celé akce, takže to, co účastníci nestihnou během networkingu, si budou moci pustit dodatečně skrze 10 hodin podcastů a dalších videí. „Věřím, že akce přinese mnoho inspirativních příkladů a přispěje k tomu, aby česká a evropská udržitelná scéna nadále rostla,“ dodává Novotný.

Mezi speakery se představí zástupci Ministerstva životního prostředí ČR, SR, Kostariky a společností Microsoft, Google, Penny, Furbify, Packeta, Hopi, Climate & Sustainable leaders ČR. Newstream je mediálním parnerem akce.

Právníci radí, jak na měření uhlíkové stopy

Právníci se v rámci problematiky ESG nejčastěji věnují písmenku G ze zmíněné zkratky, tedy „governance“. Kořeny legislativy věnující se udržitelnosti ale sahají k ekologickým tématům, počínaje skleníkovými plyny. A právě o požadavcích na ekologickou udržitelnost, a především o měření a snižování uhlíkové stopy, byla řeč v nejnovějším dílu podcastu Práva k Ranní Kávě.

Přečíst článek

Business Breakfast Newstreamu na téma Diverzita

Debata Newstreamu s top manažery: Velké firmy jsou v rovném odměňování dál než malé nebo stát

Změnit DNA, přenastavit vnitřní procesy a naladit myšlení všech zaměstnanců. To jsou klíčové kroky, kterými firmy musejí projít, aby se jim podařilo proměnit se v moderní podniky 21. století. Na tom se shodli zástupci UniCredit Bank, Pilsner Urquell, ČEZ či Global Payments na akci pořádané byznysovým portálem newstream.cz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Eva Straškrábová

Eva Straškrábová: Komunikace značky už není jen o emocích, dnes musíme více vysvětlovat racionální benefity

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme