Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Polská matka Unipetrolu má rekordní zisk

PKN Orlen, doprava
PKN Orlen
 ČTK

Největší polská rafinerská společnost PKN Orlen, která je majitelem českého Unipetrolu, vykázala ve druhém čtvrtletí rekordní čistý zisk 2,2 miliardy zlotých (12,2 miliardy korun). Loni touto dobou zisk činil 1,9 miliardy zlotých. K lepšímu výsledku přispěla zejména výroba elektřiny a petrochemie.

Reklama

Více než polovina tržeb skupiny pochází ze zahraničních trhů. O dubna do června tržby meziročně stouply o 73 procent na 29,4 miliardy zlotých.

„I přes náročné prostředí byly naše výsledky ještě lepší než v rekordních letech 2015–2018, kdy rafinerskému trhu nahrávala silná makroekonomika,” uvedl generální ředitel PKN Orlen Daniel Obajtek.

Petrochemický holding Unipetrol, který je v České republice jediným zpracovatelem ropy, vlastní největší síť čerpacích stanic Benzina a je jedním z nejvýznamnějších výrobců plastů. Součástí PKN Orlen je od roku 2005.

Hrubý provozní zisk Unipetrolu vzrostl ve druhém čtvrtletí téměř trojnásobně z 584,7 milionu korun na 1,6 miliardy korun. Tržby firma zdvojnásobila z 15 miliard na 32,1 miliardy korun.

Tankování benzinu u čerpací stanice, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Ropní těžaři ukončili hádky. Potěší to i české řidiče

Členové kartelu OPEC a jejich spojenci z řad tradičních těžařů v čele s Ruskem se včera dohodli na postupném koordinovaném navyšování těžby. Čeští řidiči se tak dočkají zastavení citelného nárůstu cen pohonných hmot z posledních týdnů, ba jejich zlevnění.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme