Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Německá vláda ztratí podíl v Lufthanse, firma jí vrátila většinu miliardové pomoci

Lufthansa
ČTK
 ČTK

Většina peněz, které aerolinky Lufthansa získaly prodejem nových akcií, míří k německé vládě. Firma jí splatila 1,5 miliardy eur (více než 38 miliard korun) ze záchranného balíku, který jim Berlín poskytl kvůli dopadům pandemie covid-19. Pokud zbývající miliardu eur státní pomoci největší evropské aerolinky splatí podle plánu do konce roku, tichá účast německé vlády v nich skončí, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Lufthansa prodejem nových akcií získala 2,16 miliardy eur. Šéf letecké společnosti Carsten Spohr se ji snaží od otěží vlády zbavit ještě před odchodem kancléřky Angely Merkelové. Vzhledem k tomu, že její křesťanští demokraté patrně přijdou o moc, bude muset Lufthansa jednat s novou vládou, která už nemusí být podle agentury tak vstřícná. Německo poskytlo letecké společnosti záchranu v objemu devíti miliard eur (přes 228 miliard korun).

„Jsem vděčni za to, že Lufthansa byla v nejtěžších dobách stabilizována s pomocí peněz daňových poplatníků,“ řekl Spohr. Dodal, že díky této pomoci firma zachránila přes 100 tisíc pracovních pozic. „Peníze vracíme dříve, než společnost zprvu předpokládala,“ upozornil Spohr. Vzhledem k tomu, že své hranice otevírá stále více zemí, firma podle něj lépe hodnotí i své vyhlídky.

Gazelle

Největším výrobcem jízdních kol na světě bude rodinná firma z Nizozemska

Nizozemský výrobce jízdních kol Pon Holdings se dohodl na koupi značek jízdních kol od firmy Dorel Industries. Za značky Cannondale, GT a další zaplatí 810 milionů dolarů (17,8 miliardy korun). Vznikne tak největší výrobce jízdných kol na světě s odhadovými ročními tržbami 2,5 miliardy eur (63,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Lukáš Kovanda: Německá vláda čelí ostré kritice, že dělá „poslíčka“ Rusku. Plyn ze Sibiře totiž Scholzův kabinet plánuje vézt do Indie

Lukáš Kovanda: Německá vláda plánuje vozit plyn ze Sibiře do Indie. Čelí ostré kritice, že dělá „poslíčka“ Rusku

Přečíst článek
Německá vláda zvýšila sumu ve fondu na přechod k bezemisní ekonomice. Teď je tam přes pět bilionů korun

Němci si udělají vlastní Green Deal. Na výměnu kotlů a výrobu čipů dají pět bilionů korun

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme