Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nad Amazonem se vznáší antimonopolní žaloba, chystá ji americká obchodní komise

Americká Federální obchodní komise připravuje antimonopolní žalobu na internetový obchod Amazon.
ČTK
 ČTK

Americká Federální obchodní komise (FTC) připravuje antimonopolní žalobu na internetový obchod Amazon. Informoval o tom list The Wall Street Journal (WSJ), který se odvolává na zdroje obeznámené se situací. Podle listu ale zatím není jisté, zda FTC žalobu skutečně podá.

Reklama

Zdroje uvedly, že komise v posledních letech prověřovala různé obchodní praktiky Amazonu. Zabývala se například tím, zda firma na svých platformách nezvýhodňuje své vlastní produkty před konkurencí. Zkoumala rovněž praktiky předplatitelské služby Amazon Prime. Zatím však není jasné, na které aspekty podnikání Amazonu by se žaloba zaměřila, píše WSJ.

aMAZON

Amazon zásadně změní obchodní pravidla v EU, vyhne se tak obří pokutě

Americká společnost Amazon zásadně změní obchodní pravidla v EU. Vyhne se tak vysoké pokutě, kterou jí hrozila Evropská komise. Pravidla Amazon změní ve vztahu k obchodníkům, kteří své zboží prodávají jeho prostřednictvím. Pokud by tak neučinil, komise po něm mohla vymáhat až 10 procent z jeho celosvětových tržeb.

Přečíst článek

V prosinci se Amazon vyhnul vysoké pokutě od Evropské komise (EK), když se dohodl na změně svých obchodních praktik v Evropské unii. Firma v EU čelila mimo jiné obvinění, že svou velikost, obchodní sílu a rozsah nashromážděných dat využívá k tomu, aby si zajistila nespravedlivou výhodu nad ostatními obchodníky, kteří své zboží a služby nabízejí přes její platformu.

Spotify propustí šest procent lidí

Twitter, Amazon, Google...a teď i Spotify. Propustí šest procent lidí

Švédská společnost Spotify, která je provozovatelem největší světové služby pro streamovaní hudby, má v úmyslu propustit zhruba šest procent zaměstnanců, což představuje kolem 600 pracovních míst. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Připojila se tím k řadě dalších technologických podniků, které snižováním počtu zaměstnanců reagují na zhoršené hospodářské vyhlídky.

Přečíst článek

Amazon od roku 2013 působí také v České republice. O dva roky později otevřel distribuční centrum v Dobrovízi, které nyní zaměstnává přes 3000 stálých pracovníků. V korporátních kancelářích v centru Prahy má firma dalších více než 1000 specializovaných pracovníků.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Český premiér Petr Fiala a americký prezident Joe Biden

Nemůžeme připustit, aby ruská agresivní politika slavila úspěch, uvedl Fiala po setkání s Bidenem

Přečíst článek
Francouzská banka BNP Paribas, ilustrační foto

Americké banky obsazují trh s půjčkami, který kvůli zeleným regulacím vyklízejí bankéři z EU

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme